Předmět Autor Datum
Zřejmě se "jako dnes na všem" šetří kde se dá, tak ušetřili dva šroubky. Ta stará je zapojená správn…
JoDiK 08.06.2013 12:40
JoDiK
Ok, nebudu to tedy pokoušet a pokusím se sehnat tu samou. Děkuji.
basstomas 08.06.2013 13:17
basstomas
Kromě toho tam jednak schází asi půl milimetru ke zkratu (levý dolní šroubek|zelený vodič), jednak v…
jirka44 08.06.2013 12:58
jirka44
Díky, zkrat tam nehrozí - to je optický klam. Asi bleskem způsobenej, zelenej drát je v bezpečné vzd…
basstomas 08.06.2013 13:16
basstomas
Ja som nedavno (par mesiacov dozadu) tusim v BauMaxe nasiel zaastrcky ktore mali stejne vnutro jak t…
MM.. 08.06.2013 17:51
MM..
inac len taky dotaz - preco ju chces vymenit? Ja na nej ziaden problem nevidim. Nic neni zhorene ani…
MM.. 08.06.2013 17:57
MM..
No, obkládal jsem nově koupelnu a tahleta potvora to tam vyloženě hyzdí, tak jsem myslel, že by v to…
basstomas 10.06.2013 21:08
basstomas
Ale co hyzdi, jaky to ma kryt, ten hranaty? Ak ano tak to je "najaktualnejsi model" :D a ho nechaj t…
MM.. 10.06.2013 22:10
MM..
:) Jasně, je to ten hranatý "model". Kachle je řazaná akorát podle vnitřku zásuvky, takže vnější kry…
basstomas 10.06.2013 22:36
basstomas
Ono co je "lepsi" je tazko povedat my to nevidime ale inu jak tu hranatu so stejnym vnutrom nekupis,…
MM.. 11.06.2013 09:31
MM..
Už jsem to zasilikonoval :) Mě neštvalo, ani tak moc že je velká, jako spíš jak celkově vypadá. Opro…
basstomas 11.06.2013 17:36
basstomas
ale to jsou jedny z nejlepších zásuvek co znám...mají perfektní výdrž i při velkých proudech. Nové s… poslední
paul 11.06.2013 19:25
paul
Ta stará zásuvka není zapojena zcela správně. Zelený vodič odcházející k další zásuvce, by měl být p…
Zerozero 10.06.2013 00:07
Zerozero
Ak ten drat raz ohne tak sa zlomi a moze burat stenu :) Nech to necha tak jak to je, kupit presne ta…
MM.. 10.06.2013 00:53
MM..
OK :-) Chtěl jsem jen napsat, jak by to mělo být. Pokud dráty nevyjdou, tak zeď bourat nebude. Ale p…
Zerozero 10.06.2013 08:46
Zerozero
ono z tej fotky ani neni jasne ze co je privod, mozno je privod to co je napojene vlavo hore :D To m…
MM.. 10.06.2013 11:24
MM..
Když stojím před zásuvkou, tak po levé ruce ven z koupelny je chodba a na ní jistič, po pravé ruce z…
basstomas 10.06.2013 21:12
basstomas

Zřejmě se "jako dnes na všem" šetří kde se dá, tak ušetřili dva šroubky. Ta stará je zapojená správně a je průchozí, nebo-li za ní je zapojená nějaká další zásuvka. Pokud nepůjde pod ten jeden šroubek dát oba dráty - což bude problematické už z toho důvodu, že jsou hliníkové a po více pokusech o zohnutí a nasměrování se mohou ulomit - tak bych raději zkusil sehnat stejnou zásuvku se všemi šroubky a moc s těmi dráty nehýbat...

Ja som nedavno (par mesiacov dozadu) tusim v BauMaxe nasiel zaastrcky ktore mali stejne vnutro jak tie komunisticke co mas tam povodnu. Oni aj boli nazvane tak nejake ze kompatibilne ci co :D Ked nenajdes predavac ti urcite ukaze.
Ta z baumaxu sice mala inu hlbku ale ono sa to da vsetko rozskrutkovat a defakto nechat tam ten povodny plech z povodnej ktory je spravne hlboky a vymenit celu tu keramiku aj konatky, ptz tie su stejne s tou z BauMaxu. Skus uvidis (az budes mat tu z baumaxu alebo to je jedno odkial len nech to ma stejne vnutro)

Tie dnesne vselijake moderne co robia kdejaki moderni vyrobcovia tie su vsetky uplne ine, nekomatibilne, a ta nova co mas na fotke neni ani priechodna to by som vobec nepouzival radsej. Chod do toho Baumaxu alebo kamsi chod a pytaj si kompatibilnu komunisticku keramicku zastrcku :D

inac len taky dotaz - preco ju chces vymenit? Ja na nej ziaden problem nevidim. Nic neni zhorene ani zoxidovane ani keramika neni zlomena ani nic.
Do hlinikovych rozvodov zbytocne nedrb lebo ten hlinikovy drat sa zlomi hodne rychlo po par ohnutiach a bude to potom v prdeli.

Ale co hyzdi, jaky to ma kryt, ten hranaty? Ak ano tak to je "najaktualnejsi model" :D a ho nechaj tak. Ked moc trci (kachlicky su vysoke) tak zober pilku a urez z neho po obvode pol cm a nebude to tak trcat nad kachlicky. Alebo si uz urezal tie kachlicky tak ze sa ten kryt tam vleze cely az po povodnu stenu?

:) Jasně, je to ten hranatý "model". Kachle je řazaná akorát podle vnitřku zásuvky, takže vnější kryt si sedne na kachličku, jen drobná škvírka nahoře, ale to zakryju silikonem.
OK, takže je lepší se nyní do toho radši nehrabat. Nechám ji tedy dosloužit společně s jádrem :)

Díky za pomoc.

Ono co je "lepsi" je tazko povedat my to nevidime ale inu jak tu hranatu so stejnym vnutrom nekupis, a ci sa oplati babrat do tych dratov to je otazne. Ono ked velmi chces kup si nejaku zastrcku co ma dve skrutky (priechodnu) a skus tie draty poohybat aby pasovali na novu. Mal by to ale robit elektrikar.

Alebo ten stary kryt orez o vysku kachlicky a nebude to tak trcat, ked to tam narves neorezane tak ti ten kryt bude tahat zastrcku smerom von, bude tam medzera a nebude sa dat zastrcit zastrcka do toho uplne atd.

Este mozes pouvazovat nad tym ze tam proste vymenis len kryt. Nepasuje ten novy kryt na tu staru? Vypada to ze tu skrutku na uchytenie krytu maju na stejnom mieste

Už jsem to zasilikonoval :) Mě neštvalo, ani tak moc že je velká, jako spíš jak celkově vypadá. Oproti těm dnešním (myslím, že to co jsem tam chtěl dát je tango nebo tak nějak) je divná, hranatá... Kryt z nové na ní nesedne, to jsem zkoušel jako první věc :)

No, tohle je dnešní výsledek.

[http://img11.imageshack.us/img11/8232/dsc01633gk.j pg]

Ta stará zásuvka není zapojena zcela správně. Zelený vodič odcházející k další zásuvce, by měl být připojen nejdřív na kolík a jeho konec bez přerušení teprve na pravou zdířku. Předpokládám, že vodiče odcházející do leva nahoru jsou pokračování k další zásuvce.
Tedy na obrázku zelený vodič nejprve vpravo dolů a ohnout vpravo nahoru. Je to obráceně.
A nebo také: ze šroubku vlevo nahoře (kolíku) propojka bez přerušení vodiče na šroubek vpravo nahoře. Pokračování k další zásuvce z protilehlého šroubku kolíku.

Ak ten drat raz ohne tak sa zlomi a moze burat stenu :) Nech to necha tak jak to je, kupit presne taku zastrcku a nic neohybat. Navyse to tak jak pises nedojde ten drat je proste kratky na to aby siel dole aj hore. Je to v tomto pripade nepodstatne (ptz urcite sa to neprerusi medzi tymi dvomi bodmi. Ale naopak ked to bude ohybat tak sa mu to zlomi v stene a to potom bude pruser (faza cez zariadenie na PE)

OK :-) Chtěl jsem jen napsat, jak by to mělo být. Pokud dráty nevyjdou, tak zeď bourat nebude.
Ale přesto: Přípojná místa kolíku se nehýbou, jsou pevně přidělána dvěma šroubky. Naopak zdířka je umístěna volně a při každém zastrčení vidlice se hýbe. To právě u hliníkových vodičů je nebezpečné. V tomto případě je ohrožena následující zásuvka.

Teď ještě koukám na obrázek, vyjde to bez ohýbání. Přívod vpravo dolů. Pokračování k další zásuvce vlevo nahoru a propojit vpravo nahoru.
Lepší by bylo z pravo dole na pravo nahoře, ale takhle je to bez ohýbání a rovnocenné. 8-)

ono z tej fotky ani neni jasne ze co je privod, mozno je privod to co je napojene vlavo hore :D To musi vediet on pripadne to zmerat skusackou ze na ktorom ciernom je faza tak tam je privod a logicky ten zeleny co je u neho bude privod PEN.
Ano zvycajne sa privod monutje hore zlava doprava a pripoji sa na obe vrchne, potom by to bolo podla normy (teraz to ma zapojene uplne divne). Ked mu to tak vyjde tak OK. Ale opatrne pri ohybani najprv myslet a ohnut len raz a konec (ptz pri druhom ohybani sa ten drat asi polame :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru