Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem připojení dvou TV

Můj příbuzný má dva televizní přijimače ze zabudovanými DVBT přijimači.Do výstupní zásuvky společného rozvodu signálu připojil rozbočovač ale ve vedlejší místnosti mu nejdou naladit některé signály.Když však připojí přívodní kabel rovnou do společné zasuvky samostatně,jdou mu naladit všechny signály.Vyskoušel dva typy rozbočovačů ale výsledek je stejný.Délka kabelu k druhému přijímači je cca 10m,k bližšímu přijímači je 3m. Nevíte někdo nějakou radu.
Já osobně mám doma připojené tři klasické TV přijímače přes Setboksy a trojitý rozbočovač a jde mi naladit všechny signá na všech třech přijímačích.Tak nevín,kde v předchozím dotazu může být zrada.

Předmět Autor Datum
Tvoj (resp. jeho) problem sa vola utlm signalu. Rozbocovac ma utlm okolo 3.5dB (to zodpoveda polovic…
MM.. 30.05.2013 13:16
MM..
použít místo rozbočovače , ODBOČOVAČ a jeho přímý signál pustit do vzdálenější TV. Tlumený signál pa… poslední
paul 30.05.2013 20:52
paul

Tvoj (resp. jeho) problem sa vola utlm signalu. Rozbocovac ma utlm okolo 3.5dB (to zodpoveda polovici vykonu na vystupe, co je logicke ptz rozdeli 1 signal na dve s polovicnym vykonom).
Kable smejdy tenke smejdacke maju na 10m kludne utlm aj dalsich 3dB. Utlmy sa scitavaju.
Ak pouzije pre tych 10m kvalitny 7mm hruby koaxial s utlmom napr. len 1.7dB na 10m, prirobit si na to vlastne koncovky (vsetko maju napr. v bau-neco obchodoch), tak moze byt signal omnoho lepsi.
Alebo druha moznost je nepouzivat pasivny rozbocovac, ale aktivny (potrebuje napajanie ptz obsahuje zosilovac). Zosilovac vyrovna ten utlm na kabli.

P.S. este by bola jedna moznost zavolat do kablovky ci nahodou nemozu do bytu dat o 3dB silnejsi signal :)

P.S.2. ale nezarucujem ze jeho problem je to co pisem, moze tam mat nejake odrazy od impedancne neprisposobenych bodov napr. ak ma ten kabelnejak spajany z dvoch bastlenim apod tak tam vznikaju odrazy vlneni na tom spoji ak neni impedancne stejny jak zbytok kabla, apod. Zacal by som ale zakupenim 10m kvalitneho kabla 6-7mm hrubeho u ktorewho vyrobca udava utlm napr. 15dB/100m (zvycajne kable oznacovane ze pre DIGITALNY signal maju slusne parametre) a na to koncovky a testnut to.
... a aj slusny rozbocovat s udavanym utlmom 3-3.5dB a ne nejaky smejd co ma 5dB alebo co.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru