Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zásuvka autozapaľovača - predĺženie pomocou vodivého medzikusu

Ahojte.

Pokúsim sa popísať, čo vlastne potrebujem. Používam externé snímače tlaku a teploty pneumatík. Namerané hodnoty sa z každého kolesa (snímače sú integrované do ventilkov) bezdrôtovo prenášajú do prijímača s displejom, ktorý sa zasúva do "autozapaľovača".

Problém je, že mám zásuvku zapaľovača v stredovej konzole zapustenú a schovanú zasúvacím krytom. To spôsobuje, že prijímač s displejom nemôžem "zasunúť" do zásuvky tak, aby sa spojil kontakt - displej narazí na hrany okolo zásuvky.

Ak je to možné, rád by som si vyrobil nejaký vodivý medzikus o dĺžke cca 1 cm, ktorý vložím do zásuvky autozapaľovača. Následne po vložení prijímača dôjde ku kontaktu a s úsmevom môžem vyhodiť škaredú predlžovaciu rozdvojku, ktorú používam teraz.

Dá sa to vôbec? Nehrozí nejaký skrat? V autoelektrine sa nevyznám vôbec.

Ďakujem za všetky rady aj za prečítanie.

Předmět Autor Datum
Ja by som zrobil medzikus, ktorý podloží zásuvku bližšie k vrchu konzole o zmínený centimeter tak, a…
mirektatra 29.05.2013 18:14
mirektatra
Áno, presne to mám na mysli - medzikus ako podložku. Ďakujem, popísal si to oveľa lepšie ako ja a po…
pilot 29.05.2013 18:21
pilot
Myslíš, že by mohlo fungovať toto? 1. Vyfrézovaný kruh s priemerom zásuvky, materiál tvrdené PVC, h…
pilot 29.05.2013 20:25
pilot
Nerozumíme si, myslel jsem to jinak: viz obrázek (předpokládám běžné provedení autozásuvky, jak jej…
mirektatra 29.05.2013 22:18
mirektatra
Ďakujem veľmi pekne. Nie som si istý, či správne chápem - zásuvka sa dá odšróbovať? Ráno sa na to po…
pilot 30.05.2013 21:11
pilot
Ak sa v tej polohe uz chytaju bocne kontakty tak kludne mozes do tej zasuvky zapalovaca vlozit kovov…
MM.. 30.05.2013 01:43
MM..
Přesně toto navrhuje o 1 koment výše i pilot, 29.05.2013 20:25. Je to dost nedokonalé a možná i risk…
mirektatra 30.05.2013 05:02
mirektatra
Prepáč, ale nerozumiem tomu. Čo je v tomto kontexte "obal", resp. "obalový kontakt"? Tie pružiace kr…
pilot 30.05.2013 21:14
pilot
obalom sa myslia steny tej diery. A toho sa dotykaju tie bocne kridelka konektora ked konektor strci… poslední
MM.. 30.05.2013 23:50
MM..
Co takhle koupit něco hotového? Namátkou jsem našel http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=…
Moas 30.05.2013 06:03
Moas
Ďakujem. Pre časom som kúpil až dve podobné zariadenia. Ani jedno nefungovalo optimálne. Jedno malo…
pilot 30.05.2013 21:16
pilot

Ak sa v tej polohe uz chytaju bocne kontakty tak kludne mozes do tej zasuvky zapalovaca vlozit kovovy medzikus tak aby sa nedotykal obalu (si pozri do konektora ze jak vypada ten kontakt v strede a kde tam konci stredovy kontakt a kde zacina ten obalovy kontakt. Nesmu sa dotknut. To je cele, neni v tom ziadna veda len obycajne 2 kontakty (stredovy a obalovy). Problem moze byt len to ze ked to neni zasunute uplne tak sa to bude samo od seba vysuvat (lebo to neni mechanicky zaaretovane tymi bocnymi kontaktoami do nejakej priehlbiny).

Najednoduchsie je asi len povysunut cely konektor z konzoly auta trochu von, on je tam niekedy len tak zasunuty a da sa vytiahnut po uvolneni nejakych zarazok alebo co, ale zavisi od auta.

Přesně toto navrhuje o 1 koment výše i pilot, 29.05.2013 20:25. Je to dost nedokonalé a možná i riskantní řešení, protože v zásuvce nedrží o 1cm vysunuté zástrčky mechanicky, při "povytažené" zásuvce zase nelze snadno přístroj vyjmout (vytáhne se celá zásuvka i s dráty) - prostě hrozí nebezpečí zkratu i mechanicky málo pevný spoj a následné hledání (za jízdy!) zařízení pod sedačkou a po zemi. O estetice nemluvě :-(

obalom sa myslia steny tej diery. A toho sa dotykaju tie bocne kridelka konektora ked konektor strcis do diery. To je "-" pol. V strede dutiny na konci je "+" pol, konkretne +12V
Davat pozor pisem preto lebo ten "obalovy" (stenovy, jak to nazvat) kontakt zvykne byt v celej dutine az po koniec a konci zvycajne dost blizko toho stredoveho kontaktu. Takze tam treba davat pozor nech sa to tam nespoji. To je cele.
Potrebujes len napojit 2 kontakty konektora na 2 kontakty v zasuvke, je uplne jedno ze jak ich spojis mozes si tam zbastlit co chces.

Ďakujem. Pre časom som kúpil až dve podobné zariadenia. Ani jedno nefungovalo optimálne. Jedno malo rovnaký problém ako prijímač - narazilo rozšírenou časťou na kapotáž. Druhé bolo zase privysoké, takže po zasunutí prijímača zasahoval jeho displej do ovládacích prvkov stredovej konzoly.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru