Předmět Autor Datum
Narex, s černou špičkou. Vydrží to fakt hodně.
Dale Cooper 23.05.2013 15:14
Dale Cooper
Mrknu na ně,děkuji.
tuta 23.05.2013 15:46
tuta
Třeba toto: http://www.naradi-e-shop.cz/rucni-naradi/sroubovak y/sada-sroubovaku-profi-narex-864600-…
Dale Cooper 23.05.2013 15:58
Dale Cooper
Zdravím, kvalitní šroubováky? Podle mě je nejkvalitnější nářadí ještě to staré, ale i dnešní značky…
trtr 23.05.2013 15:15
trtr
Ještě doplním o FACOM
mik.miky 24.05.2013 06:24
mik.miky
Bahco, Viha. Ještě taky Primat.
Prasak 23.05.2013 18:12
Prasak
ked nie si profik co to kazdy den potrebuje tak su dobre z Lidl-u ...lacne su a dobre ...ja ich pouz…
vividoff 24.05.2013 00:48
vividoff
Můj otec vždycky říkával na kvalitní práci je potřeba mít kvalitní vercajk :-) Takže nějaká asijská…
Craft 25.05.2013 15:41
Craft
Tak si nějaká ta klišátka rozebereme: Takže nějaká asijská bláta z Lídlu jsou pouze kandidáti na sv…
Kurt 25.05.2013 18:16
Kurt
Mysli si Kurte co chceš, ale pokud používáš šroubovák tak na komponenty u PC, pak ti asi i ten Lídl…
Craft 25.05.2013 18:39
Craft
Fakt by mě zajímalo, kdy jsi byl v Lidlu naposledy. Lidl dlouhodobě vyhrává testy kvality potravin.…
Kurt 25.05.2013 18:53
Kurt
Já se k tomu přidám, potraviny z Lidlu jsou ve valné většině lepší a kvalitnější, ačkoliv tomu mnoho…
Prasak 25.05.2013 20:58
Prasak
Já s nemohu stěžovat na Extol- profi řada. Jako velké ploché a křížové jsem vybíral za řady "úderové… poslední
FilipS 28.05.2013 14:33
FilipS

Zdravím, kvalitní šroubováky? Podle mě je nejkvalitnější nářadí ještě to staré, ale i dnešní značky jako Wera, Wiha, Narex nebo Wurth je veleice kvalitní.
Pozor ovšem, nejsou nejlevnější. Vyplatí se, pokud člověk dělá alespoň tak, že to použije každý týden.:-)

ked nie si profik co to kazdy den potrebuje tak su dobre z Lidl-u ...lacne su a dobre ...ja ich pouzivam casto a som spokojny...ked si profik a denne ich potrebujes tak mam dobre skusenosti s Narex...ale treba si priplatit( nie tak dramaticky) :)ja osobne mam Lidlacke,Narexi aj Philips a ze by tam bol rozdiel???....nepostrehol som...najviac pouzivam prave tie z Lidl....boli lacne tak s nima robim vsetko od otvarania plechoviek az po sekanie,miesnie farieb :) a su stale ako nove takze tych by som sa nebal.... stoja par kacek...

Můj otec vždycky říkával na kvalitní práci je potřeba mít kvalitní vercajk :-) Takže nějaká asijská bláta z Lídlu jsou pouze kandidáti na svou destrukci, nebo likvidaci hlavičky šroubků. Narex je dostatečně kvalitní značka na šroubováky, na kleště zase třeba Knipex, ale dobrou službu udělá i hobby třída Unior. Na klíče zase třeba Tona. Žádný asijský šunt nebrat. U těch šroubováku je potřeba dbát ale i na kvalitní a robustní rukojeť, aby se dala dobře přenést síla na hlavičku dobře utaženého šroubku a při povolování to nesjíždělo, čímž se hlavička pak poškozuje. Mnoho lidí také používá jeden křížový šroubovák na všechny křížové šroubky a pak se diví, že se jim hlavičky jak se říká ojíždějí. Čili i tady je nutno mít vícero velikostí, nejlépe celou sadu šroubováků nebo výměnných bitů.

Tak si nějaká ta klišátka rozebereme:

Takže nějaká asijská bláta z Lídlu jsou pouze kandidáti na svou destrukci, nebo likvidaci hlavičky šroubků.

Mno takhle - na hobby použití je nářadí z Lidlu úplně OK a to, že Lidl = šunt je opravdová blbost. Samozřejmě, že nejde srovnávat klíče za 200kč a klíče za 2000kč.

Na klíče zase třeba Tona. Žádný asijský šunt nebrat.

Tak tohle je vysloveně protimluv svědčící o neznalosti. Tona v roce 2010 ukončila v ČR výrobu a dnes vyrábí v Číně (a to je, jak známo, Asie).

Mysli si Kurte co chceš, ale pokud používáš šroubovák tak na komponenty u PC, pak ti asi i ten Lídl bude stačit. Nicméně nechápu lidi, co takové věci mají potřebu nakupovat v Lídlu, tohle mi nikdo nevysvětlí, protože je to šunt vedle šuntu, stejně tak jejich potraviny, které mnohdy základní surovinu ani neviděli :-) Pro mě je to stejné, jako jít nakupovat šroubky do cukrárny, místo do Ferony :-)

Ale s tou Tonou jsi mě překvapil a vidím, že už i tady padla jedna dobrá CZ značka s tradicí. Mám doma několik sad od Tony, ještě z dob dávno minulých a používám je dosti často a už zažili opravdu hodně a stále jsou ořechy i račna, stejně tak očkové nebo ploché klíče ok. Není snadné je jen tak zlikvidovat. Snad aspoň, když už to nechávají dělat v Číně si pohlídají kvalitu a nedopadnou s kvalitou stejně, jako třeba Eta. Jako příklad kvality mohu uvést štípačky od Knipexu. Jednou jsem je použil jako kleště na plech, díky jejich absenci v terénu na starou elektrikářskou plechovou lištu a říkal si, že to mají Knipexky za sebou. Pak jsem s nimi zkoušel cvaknout tenký drátek a absolutně bez problémů. Od té doby na Knipex nedám dopustit.

Fakt by mě zajímalo, kdy jsi byl v Lidlu naposledy. Lidl dlouhodobě vyhrává testy kvality potravin.
Tohle je jen část ocenění: http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/hs.xsl/195 57.htm (naproti tomu Tesco je obvykle na chvostu). Nevím, proč mají takovou špatnou pověst, ale realita je opravdu jiná.
Nemám od nich sice nářadí, ale slyšel jsem, že je bezproblémové. Ale tohle téma není o Lidlu.
S Knipexem souhlasím. Stejně tak, jako třeba to Bahco, které tu bylo doporučováno, má dobrý poměr cena/kvalita (jen pozor na jejich "Multitool" kudlu - ta se moc nepovedla).

Já se k tomu přidám, potraviny z Lidlu jsou ve valné většině lepší a kvalitnější, ačkoliv tomu mnoho lidí nechce věřit. Holt si to posrali při nástupu na trh.
Abych se vrátil k nářadí - ty jejich kombinačky a další blbosti sice nejsou žádnej zázrak, na profi použití to není, ale na hobby je to až překvapivě slušný, člověk by nevěřil, že kombinačky za 50Kč můžou něco vydržet (a ony vydrží). Brácha tam koupil svářečku a kupodivu vaří velmi dobře.

A o Knipexu žádná, lepší kleště jsem v prackách nedržel. Cokoliv od nich je sice sakra drahý, ale taky to opravdu vydrží.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru