Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektrický gril

Mám elektrický gril z vrchní topnou spirálou o výkonu 750W/220V.Protože je spirála dost nísko nad roštem,silnější kusi masa nebo tlustší párky se brzy opalují.Potřeboval bych nějaký regulátor na snížení teploty spirály.Nemáte někdo nějaké schema na stavbu takového regulátoru?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
zkus si sehnat el. regulaci ze starého vysavače nebo nový jako náhradní díl a můžeš regulovat dle př…
hlinik 24.05.2013 20:25
hlinik
Ten "teoretický" kondík používám pro snížení tepelného výkonu pájky 300W (tzv.kulma), vypalovacího t… nový
mirektatra 26.05.2013 11:45
mirektatra
Jo, sehnal jsem regulaci z vysavače kde byl spálený tyristor,tak jsem ho vyměnil a jde to OK. Díky z… poslední
mirda 30.05.2013 10:45
mirda

zkus si sehnat el. regulaci ze starého vysavače nebo nový jako náhradní díl a můžeš regulovat dle přání, dříve to byl oblíbený námět na amatérské bastlení, ale pozor, budeš pracovat ve všech případech se síťovým napětím 230V, jde o život. S tím kondenzátorem je to teoretická možnost, prakticky nepoužitelná, s diodou snížíš výkon spirály pevně na 50%.

Ten "teoretický" kondík používám pro snížení tepelného výkonu pájky 300W (tzv.kulma), vypalovacího tělesa 1100W, otáček asynchronního motoru ventilátoru (2A) a pár dalších věcí napájených ze sítě. Je to jednoduchý, levný, stabilní a bezpečný, ikdyž připouštím trochu archaický, způsob regulace v AC obvodech. Všechno starý a jednoduchý, nemusí být zastaralý... :puff: Jo, a ta regulace z vysavače je taky dobrý a levný řešení...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru