Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem El. zapalovač- žhavící

Zdravím, mam doma zapalovač podle mě se mu říká žhavící je zapalován normálně el. výbojem ale u vyústění spalovací komory je jakýsi zvlněný drátek a ten se mi přetrhnul a něchce to zapalovat k čemu tam ten drátek je a lze to opravit?

Předmět Autor Datum
Žhavící zapalovač zapaluje žhavením toho drátku. Pokud se drátek přetrhl, tak logicky nežhaví.
jirka44 10.05.2013 19:29
jirka44
Kdysi jsem viděl žhavicí zapalovač na jeden monočlánek, měl objímku jako na malou žárovičku a šroubo…
Yarda 11.05.2013 07:56
Yarda
Já si myslím, že je to zapalovač odolný větru. Je to normální plynový zapalovač s el výbojem, ale má… poslední
Zerozero 11.05.2013 08:49
Zerozero

Kdysi jsem viděl žhavicí zapalovač na jeden monočlánek, měl objímku jako na malou žárovičku a šroubovala se tam zapalovací hlavice, vypadala skoro jako žárovka bez skleněné baňky a asi se dala koupit jako náhradní díl. Teď už vídávám akorát zapalovače co zapalují výbojem, ale u těch jsem žádný drátek neviděl. Fotka toho vašeho zapalovače by nebyla?

Já si myslím, že je to zapalovač odolný větru. Je to normální plynový zapalovač s el výbojem, ale má jinak udělanou spalovací
komoru. Ten drátek je něco jako katalyzátor. Rozežhaví se, podporuje hoření a stabilizuje ve větru, tím, že svou teplotou znovuzapaluje plamen kdyby měl větrem zhasnout. Takový zapalovač se pozná, že hoří modrým plamenem a syčí jako autogen. Ale i s přetrženým drátkem by měl chytnout, i když hůře, protože je tam počítáno s turbulencí okolo toho drátku. Pokud nechytá vůbec asi má slabý výboj piezoelektrický krystal. Oprava by snad měla význam jen v případě nějak cenného zapalovače. Zapalovací krystal jde většinou použít z jiného zapalovače a při šikovnosti snad i ten katalyzátor. U některých zapalovačů je místo drátku zavěšená keramická kulička.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru