Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Cim ohoblovat drevene dvere na sirku

Ahoj,
na chatu jsem koupil obyc drevene dvere z OBI, ale v jednom futru jsem zjistil, ze bych je potreboval zuzit - futro je drevene, stare mnoho let, nicmene bourat ho kvuli dverim nechci. panty na dverich jsem zasrouboval co to jde, pak jsem to jeste okolo nich vybral, aby sli jeste hloubeji, ale tim padem se mi to pak zase uz opira na te strane pantu, no proste potrebuju je ubrat z boku. Poradite cim na to jit? elektrickym hoblikem se tam nedostanu, bruska to moc nebere, rucni hoblik mam akorat takovy modelarsky a nejde mi o tim. Neni na to nejaky figl? Nebo nejaky specialni nastroj ktery by se dal nekde pujcit? Jen nevim co shanet.
Dik
F.

Předmět Autor Datum
Ha, ted me to mozna napadlo - to je zajimavy ze me vzdycky neco napadne az kdyz dotaz nekam poslu -…
filuna 06.05.2013 10:03
filuna
Jaké dveře? Masiv? Dřevěný rám vyplněný voštinou a z obou stran pobitý sololitem? Hoblovat ze strany…
Henessy 06.05.2013 10:20
Henessy
jojo, masiv, borovice. hoblovat musim samozrejme u pantu, po cele delce. S futrama nechci hybat, fre…
filuna 06.05.2013 11:05
filuna
horní frézkou je to otázka minuty :-) a bez bordelu, pokud máš odsávání nebo aspoň vysavač...
Uroboros 06.05.2013 11:13
Uroboros
Docela by me zajimalo, jak si lod obrousil flexou s hrubym smirkem. To mas ocelovku z 6mm oceli? Jak…
bahno 08.05.2013 01:35
bahno
:-) jsem proste sikovnej kluk! Uprimne uz nevim kolikatka to byla, takovy ty bily hruby kruhy na bar…
filuna 09.05.2013 09:26
filuna
Zdarec, asi potřebuješ hoblík zvaný římsovník.Ten je právě vhodný na hoblování falců.
pav 08.05.2013 15:34
pav
Nejlépe na cirkulárce s velmi jemným zubem, aby netrhal a samozřejmě s vodítkem. Také jsme to nedávn…
corve43 08.05.2013 19:11
corve43
no asi by to taky slo, ale cirkularku nemam. udelal jsem to tou horni frezou a super parada, bylo to… poslední
filuna 09.05.2013 09:29
filuna

Jaké dveře? Masiv? Dřevěný rám vyplněný voštinou a z obou stran pobitý sololitem? Hoblovat ze strany zámku, nebo pantů. Jak tlusté jsou futra? Nejde vyfrézovat drážka v nich? O kolik je nutno dveře zúžit? Fréza je dobrý nápad.Rozbrušovačka s hrubým smirkem dělá zázraky, ale taky velký bordel. Dokáže ale to co fréza.

jojo, masiv, borovice. hoblovat musim samozrejme u pantu, po cele delce. S futrama nechci hybat, frezovat by do nich slo, ale radsi budu prasit dvere nez ta furta. Zuzit je potreba tak o 3mm. Flexou jsem to zkousel s hodne hrubym smirkem - lod jsem s tim obrousil v pohode, ale na tech dverich to nejak neslo, jen ten bordel, to teda sedi..

Docela by me zajimalo, jak si lod obrousil flexou s hrubym smirkem. To mas ocelovku z 6mm oceli? Jakoze 80 lamelak pouzivam na preklizku,kdyz mi nekde ujede ruka a potrebuju ubrat tak 5mm z 12mm preklizky... ale na jemny prace:-|, i 160 rovnej(suchozipovej) smirgl bere celou dyhu. Nechci bejt nejakej rejpal, fakt mi to zajima, pac vibracni bruska je na dve veci a excentricka sice dobry, ale mam ne smulu a odchazej mi. Flexa je vdecna a vecna, ale jak s ni obrat barvu a trosku tmelu a neprobousit laminat ve spoji, na to sem neprisel a hodilo by se mi to vedet - zatim koumam nad regulatorem otacek.

:-) jsem proste sikovnej kluk! Uprimne uz nevim kolikatka to byla, takovy ty bily hruby kruhy na barvu, tak treba 100ka. proste na to musis jemne, citlive a pomalu - jako s dorostenkou ;-)na regulator otacek se vykasli, najdi si nejaky "stene", jezdi ji prstama po zadech a at vzdycky kvikne kdyz moc zatlacis. Na tom se to nejlip uci. Navic kdyz ti uceni dobre pujde, mozna se dockas i necekany odmeny :-)
kazdopadne co znam ostatni laminatovy vodaky, tak ti barvu taky brousi flexou, takze nejsem nijak neobvykly.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru