Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tlaková nádoba na vodu

Dobrý den, uvažuji o koupi této nádoby na vodu - http://www.obchodcerpadel.cz/detail-produktu/tlako va-nadoba-gws-pwb80v-stojata-10bar-90c/#qtab=t4.
V dotaze na připojení, který je uveden na uvedené stránce dole je uvedena možnost připojení nádoby k potrubí přes flexi hadici. Ptám se spíše instalatérů, jestli flexi hadice se dělají různých průměrů, nebo průměrů stejných, ale jen s rozdílnou velikostí závitu na připojení. Kdyby byl průměr jen jeden co znám, byl by to zřejmě problém - když si vezmu obsah vody, který je tlačen čerpadlem, tak pro tu flexi hadici by to byl možná problém ten tlak pojmout. Ale, nejsem z oboru, tak se raději ptám zkušených. Děkuji.

Předmět Autor Datum
jsou různé průměry i různé závity, ale pokud nechceš snížit světlost potrubí je lepší koupit o 1-2 s…
Uroboros 05.05.2013 10:13
Uroboros
Jo rozumím, s přechodky se dá čarovat různě. Zajímá mě tedy, když vývod z nádoby je 1" a 1" mám taky…
MacaRoman 05.05.2013 10:27
MacaRoman
http://www.meibes.cz/produkty/systemy-pro-flexibil ni-spojeni/meiflex-plnoprutocne-pancerovane-tlako…
Uroboros 05.05.2013 11:34
Uroboros
jinak typuju, že to chceš k domácí vodárně, tj. mezi tlakovku a čerpadlo, tam je hadice lepší řešení… poslední
Uroboros 05.05.2013 11:38
Uroboros

jsou různé průměry i různé závity, ale pokud nechceš snížit světlost potrubí je lepší koupit o 1-2 stupně tlustší a na konec namontovat přechodky (např. mezi šroubení 1/2" koupit dvě přechodky 1/2"-->3/4" a mezi hadici 3/4"). Např. na bojleru je to znát, u záchodu těžko :-)

Jo rozumím, s přechodky se dá čarovat různě. Zajímá mě tedy, když vývod z nádoby je 1" a 1" mám taky potrubí, tak jestli se dá koupit až tak dost tlustá flexi hadice s palcovým závitem, která bude na tu vodu stačit. Když jsem tak u piva kecal s chlapama, tak někteří říkají, že nejlepší to dát přes železné trubky a kolena,někteří přes plastové trubky. Ale pro mě je přes flexi způsob nejlevnější a nejméně pracný. Takže pokud je v prodeji i flexi hadice s průměrem palce, tak to je myslím o.k.?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru