Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Papírování a povolení na stavbu rodineho domu.

Dobrý den, prosíl bych o radu ohledně stavby rodineho domku.
Dovlte abych se rozepsal,
Dostal jsem od tchana pozemek kde bych chtěl stavět. Tchán na pozemku před 20 lety udělal základy + betovoou desku, dále už ničím nepokračoval, na danou stabvu má udelaný projekt, a do dnešního dne má stavbení povolení(každoročne prodlužované)
Moje otázna zní, co musíme udelat proto aby jsem si mohly postavbit ta té samé desce domek ale jiný respektive chceme bungalov. Jde oto jestly má tchán zrušit stavebni pvolení a mi si ho znovu obdnovit, stím že bycho si nechaly udelat nový projekt?? Nebo stačí jen ohlasit změnu stavby podle nového projektu??
Všem moc děkuji za ocohotu poradit.

Předmět Autor Datum
využil bych stávajícího platného povolení a požádal o změnu stavby před jejím dokončením, protože to…
mirektatra 25.04.2013 19:55
mirektatra
využil bych stávajícího platného povolení To bude muset, leda by chtěl tu stávající desku odstrani… poslední
Fortys 25.04.2013 20:27
Fortys
Pokud byla stavba zahájena, tak stavební povolení platí do doby než je stavba dokončena a zkolaudová…
Fortys 25.04.2013 20:25
Fortys

využil bych stávajícího platného povolení a požádal o změnu stavby před jejím dokončením, protože to může být jednak levnější a jednak odpadnou problémy s ing. sítěmi a vyjádřeními ůčastníků stavebního řízení. Lepší info by měl poskytnout místně příslušný stavební odbor...

Pokud byla stavba zahájena, tak stavební povolení platí do doby než je stavba dokončena a zkolaudována bez ohledu na to, jestli stavebník prodlužoval lhůtu k dokončení stavby nebo ne.
V první řadě Vám musí tchán darovat i tu rozestavěnou stavbu, pozemek nestačí. Jakmile tak učiní, pak přecházejí práva a povinnosti stavebníka na Vás. Pak navštivte stavební úřad a nahlašte změnu stavebníka a zároveň se informujte, zda je možné provést změnu stavby dle Vašich představ, tedy zda je uvažovaná změna v souladu s územně plánovací dokumentací. Pokud je na daném pozemku bungalov přípustný tak pozvěte projektanta, který posoudí stav základové desky. Pak mu předejte projektovou dokumentaci ověřenou ve stavebním řízení a zadejte mu vypracování dokumentace ke změně stavby před jejím dokončením. Potom požádejte na stavebním úřadě o změnu stavby před jejím dokončením. Možná bude ještě nutné upravit smlouvy o připojení na inženýrské sítě, které Váš tchán předkládal k žádosti o stavební povolení. Pokud se budou např. měnit nároky stavby na příkon elektrické energie pak bude nutné upravit s místním distributorem elektrické energie stávající smlouvu o zřízení nového odběrného místa dle nových požadavků.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru