Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba domku svépomocí, co mě čeká a nemine.

Dobrá volba.Co se skrývá pod pojmem všechny inženýrské sítě? Studna je legální? Je v ní pitná voda? Co myslíte tím dostali? Kdo je vlastníkem dle KN.

k 1) rozdíl mezi ohlášením a stavebním povolením není v rozsahu podkladů, ten bude pro oba případy stejný vč. dokumentace.
k 2) § 2 odst. 7 stavebního zákona stanoví, že zastavěnou plochou pozemku se rozumí součet všech zastavěných ploch jednotlivých staveb. Dále že zastavěnou plochou stavby se rozumí plocha ohraničená pravoúhlými průměty vnějšího líce obvodových konstrukcí všech nadzemních i podzemních podlaží do vodorovné roviny. Plochy lodžií a arkýřů se do zastavěné plochy budou započítávat. U objektů poloodkrytých (bez některých obvodových stěn) je zastavěná plocha vymezena obalovými čarami vedenými vnějšími líci svislých konstrukcí do vodorovné roviny. U zastřešených staveb nebo jejich částí bez obvodových svislých konstrukcí je zastavěná plocha vymezena pravoúhlým průmětem střešní konstrukce do vodorovné roviny.
k 3)Ano od autorizované osoby a v rozsahu dle vyhl. č.499/2006 Sb., o dokumentaci staveb.
k 4)§160 odst.4 staevbního zákona stanoví, že stavby uvedené v odstavci 3 lze provádět svépomocí, pokud stavebník zajistí stavební dozor, není-li pro takovou činnost sám odborně způsobilý. Jde-li však o stavbu pro bydlení nebo změnu stavby, která je kulturní památkou, je stavebník povinen zajistit odborné vedení provádění stavby stavbyvedoucím.
k 5)pokud na to bude dohlížet stavbyvedoucí tak ano.

Všechny potřebné informace dostanete na místně příslušném stavebním úřadě. Vaše první kroky by tedy měly směřovat tam.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny