Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plynový kotel a blokační termostat

Plynař u mne v pondělí dopoledne byl tak jak slíbil. Kotel se normálně rozjel a topil bez problémů. Porucha se před ním nevyskytla a tak nezjistil nic. Celý kotel překontroloval a vyčistil. Některé součásti měl i vymontované a něco proplachoval. Kontroloval i čerpadlo a tvrdil, že čerpá. To čerpadlo jde docela potichu a nijak nehučí a nepamatuji si, že by někdy hučelo. Při doteku čerpadla rukou je cítit slabé vibrace a podle toho usuzuji, že čerpá.
Po odchodu plynaře se ale odpoledne porucha znovu vyskytla. Nyní mi ten blokační termostat už tak často nevypíná, ale 1 - 2x za den to vypne. Může to být ale i tím, že nyní po oteplení už tolik netopím. Někdy když jsem zrovna u toho kotle tak slyším něco v něm slabě zarachotit a vidím, že se teplota začne prudce zvedat až dojde k vypnutí a na displeji se rozsvítí červená značka signalizující poruchu. Po krátké chvíli ale signalizace poruchy zhasne a když teplota otopné vody klesne tak se plyn zapáli a kotel zase začne topit.
Telefonoval jsem plynařovi, že to není zcela v pořádku a ten mi tvrdí, že by to asi chtělo vyměnit nějakou desku, ale ta údajně stojí 6000 Kč.

Které čidlo ovládá spouštění a vypínání čerpadla nevím protože se v tom příliš nevyznám. To čerpadlo čerpá po celou dobu kdy kotel topí (hoří plyn) a pak ještě nějakou chvíli po zhasnutí plynu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny