Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem plynoměr je zarosený

zdravím, v plotě mám 2 plynoměry, jeden můj, jeden souseda, osazeny byly ve stejnou dobu. plynoměry nejsou nijak kryté a jsou vystaveny případné nepřízni počasí.
včera jsem šel odečítat stav. z mého plynoměru to nejde přečíst, před číselníkem jsou kapky vody, sklo je zevnitř zcela zarosené. sousedův číselník je jako nový, čitelnost 100%, uvnitř žádné kapky ani orosení.
mám být znepokojen? hrozí nějaká případná sankce ze strany plynáren že je plynoměr porouchaný, že mám povinnost to kontrolovat a hlídat atd atd., nebo to první jarní slunce vyřeší?
díky

Předmět Autor Datum
Zdravím, nejsem si jistý, ale pokud bylo pro plynoměr schváleno udávané místo, tak to vaše chyba nen…
trtr 04.04.2013 20:00
trtr
no, já právě nevím jestli je to vada
ssa 05.04.2013 07:29
ssa
Plynoměr je majetkem plynárny. Nebo jsi za něj snad něco platil? Teprve vedení od plynoměru dále k t… poslední
Moas 05.04.2013 08:00
Moas

Zdravím, nejsem si jistý, ale pokud bylo pro plynoměr schváleno udávané místo, tak to vaše chyba není. I když více obvyklé jsou kryté plynoměrné domečky s dvířky.

Pokud uživatel objeví vadu na plynoměru mimo kontrolní dobu, je povinnen ji ohlásit majiteli plynovodné sítě. Pozor, někteří prodejci plynu nejsou majiteli plynovodné sítě. Např. u nás má vedení RWE, ale prodávat Vám může třeba EON. Záleží, kdo chodí odečítat a měnit měřidla.

Plynoměr je majetkem plynárny. Nebo jsi za něj snad něco platil?
Teprve vedení od plynoměru dále k tvému baráku je tvoje.
Takže nahlásit na plynárny, že nejsi schopen odečíst spotřebu kvůli zarosení sklíčka. Jestli to vymění nebo ne - to už je jejich starost.
Klidně stačí jen mailem, hlavně at to můžeš zpětně dohledat, že jsi jim posílal zprávu, kdyby něco mrchtali.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru