Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké závěsné WC?

Ahoj fšici, rekonstruujeme WC a žena mě nutí nainstalovat závěsné. Mě se nějak pocitově nelíbí, navíc je docela drahé. Koukal jsem, že se dá ale koupit i kolem tří tisíc jako komplet. Můžete mě někdo poradit, jestli i tyto levnější budou fungovat? Potřebuji přišroubovat ke zdi a asi schovat do sádroše a obložit. Ale mám strach, že to za čas začne třeba protékat nebo něco, a bude se muset rozbít obložení. Jestli máte zkušenosti, prosím o radu. Moc děkuji a přeji všem krásné Velikonoce. S.

Předmět Autor Datum
Před čtyřmi lety jsme rekonstruovali koupelnu, dávali jsme komplet Geberit. Slouží to bez poruch a b… nový
Zarniwúp 30.03.2013 21:40
Zarniwúp
Manželka to chce určitě proto, že se pod tím líp uklízí - a má pravdu. Naprostej souhlas. Já osobně… nový
sHpy00n 30.03.2013 23:15
sHpy00n
Zdravím, chtěl bych se zeptat na montáž závěsného wc do bytového jádra. Chystáme se na rekonstrukci… nový
Omegus 27.03.2022 11:51
Omegus
Osobne to nerozumiem. "Potřebuji uchycení do boku, aby se mi konstrukce uchytila o nové příčky z yt… nový
Nuda 30.03.2022 17:48
Nuda
tady je fotka konstrukce ke geberitu https://www.sanitino.cz/geberit-duofix-sada-pro-zavesne-wc-111-… nový
MM_tank 30.03.2022 23:57
MM_tank
Musíte vzít i dostupnost náhradních dílu. Mě letos po 15 letech u Geberitu odešlo vnitřní splachován… nový
kpz3 06.04.2022 12:50
kpz3
Geberit. Dobré skúsenosti, aj vodár čo mi ho montoval hovoril že je o triedu vyššie ako ostatné. poslední
DURI 06.04.2022 13:42
DURI

Manželka to chce určitě proto, že se pod tím líp uklízí - a má pravdu.

Naprostej souhlas. Já osobně už bych stojící hajzlík nechtěl.

Pokud mohu doporučit, přeci jen bych volil Geberit. Drahý, nicméně tady za ty prachy nekupuješ jen značku ale především kvalitu. Nepamatuju za posledních 14 let že by na Geberitu byla závada, na jiných se občas něco vyskytne. Pak je ale 99% závad vyřešeno montážním otvorem pod ovládacím panelem. A kdyby ani tohle nestačili, při rekonstrukci panelákových koupelen děláme zadní panel WC vždy lehce demontovatelný. Obloží se obě stěny a teprve pak se zadní stěna zaklopí dvěma až třemi segmenty SDK na dřevěnou konstrukci, tak, aby po stranách o 1 cm nedoléhala k obloženým stěnám. První segment je stejně vysoký jako WC modul, horní část je pak v jednom kusu, nebo ještě dál dělená. Dál se SDK obloží tak aby obklad po stranách nedoléhal k obloženým stěnám o 3 - 5 mm. Kotvící šrouby s velkou plochou musí vycházet vždy do spáry. Pak stačí sundat závěsnou mísu, vyšroubovat šrouby a po sejmutí desek je celé instalační jádro volně přístupné. Jo a instalační dvířka používáme neviditelná. Jsou sice drahá jako prase na to že je to jen kus ohlého plechu, kus SDK desky a pár kousků SDK profilů, ale maj geniální myšlenku a to se halt platí.

Zdravím,
chtěl bych se zeptat na montáž závěsného wc do bytového jádra. Chystáme se na rekonstrukci jádra umakart za ytong.
Chci koupit závěsné wc i s konstrukcí v Polsku, ale když jsem se díval a ptal, tak všechny konstrukce mají uchycení "dozadu" a to já nebudu mít, kde v jádře uchytit. Potřebuji uchycení do boku, aby se mi konstrukce uchytila o nové příčky z ytongů.
Má otázka, mohu do konstukce wc navrtat díry z boku a uchytit to tudy, nebo musím koupit přímo konstrukci určenou pro bytová jádra? Případně rozpěrnou tyč?
Ptám se proto, protože to v Polských obchodech nemají a některé konstrukce mají díry z boku předvrtané, tak mě to napadlo jestli se mohou úchyty jen přehodit zezadu na bok

díky

Osobne to nerozumiem.

"Potřebuji uchycení do boku, aby se mi konstrukce uchytila o nové příčky z ytongů".

https://www.obi.sk/wc/zavesne-wc/c/4388

Všetky závesné hajzlíky majú vzperné uchytenie nosných skrutiek výhradne na zadnú priečku na skrutky min. 12mm do podlepených hmoždíniek alebo pre durch skrutky s kontra matkami osadené z opačnej strany na upevnenom plechu (prípadne zapustenom, zasádrovanom metalickom plocháči) ak sa vešia WC na krehký, tenký papundekel.

Lenže budeš priečky murovať z Ytong, ktorý ak lepidlom zatvrdne, sprieči sa o strop a ukotví o bočné steny, má dostatočnú nosnosť v ťahu, a ak je Ytong z oboch strán omietnutý, obložený sanitárnymi kachličkami žiaden Chuck Norris s tímom karatistov takúto priečku neprekopne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru