Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odumírání klíčků Mimosy Pudici

Ahoj, Mel jsem asi 7 úspěšně vyklíčených semínek rostlinky Mimosa Pudica(Citlivka stydlivá). Rostlinky pomalinku rostly a rostly.. a když se dostaly do fáze, kdy jim rostl první lístek, náhle postupně jakoby scrvkly a umřely. Všiml jsem si, že vždy vyskočili z té hlíny na povrch. Nevíte, čím to? Půdou, nebo vodou? Máme hrozně tvrdou vodu, ale tu nechavam natočit to flašky a polévám to několik dnů odstátou vodou. Ony se ty citlivky vysévaj na povrch substrátu, tak sem si říkal, jestli je nemám trochu zasypat když začnou růst, nebo to nechat jak to je. Jestli to není ta příčina, proč vyskakují a odumírají. Když se posadím do vody, už jim nic nepomůže. Stejně tak, když je zkusím píchnout někam stranou..

Předmět Autor Datum
Květináč mám hned u okna, substrát rašelina, kropím to děravým víčkem tak jednou za den-jednou za dv…
jiijijijiji 29.03.2013 15:02
jiijijijiji
Plíseň kterou vidíš má "kořínky", nebo je tam ještě krčková hniloba. Použij Previcur na substrát dle…
kejki 29.03.2013 16:03
kejki
Díky, budu si na to dávat bacha. Když jsem se v tej hlíně provrtal až dolu, vybafnul na mě hrozný sm…
jiijijijiji 29.03.2013 17:51
jiijijijiji
Popravdě kvalita substrátů je příšerná a s dotacemi na obecní kompostárny se ještě zhoršuje. Na zahr… poslední
kejki 29.03.2013 18:52
kejki

Květináč mám hned u okna, substrát rašelina, kropím to děravým víčkem tak jednou za den-jednou za dva dny podle vlhkosti půdy. Půda vytváří po jednom okraji bílou plíseň- vždy to shrábnu a vyhodím (slyšel jsem, že to vyřeší zapíchnutá sirka hlavičkou dolů). Příčin může být hodně..

Popravdě kvalita substrátů je příšerná a s dotacemi na obecní kompostárny se ještě zhoršuje. Na zahrada.cz to lidem likvidovalo vzrostlá rajčata. Já jsem rezignoval po přesátí výsevního substrátu, který obsahoval kusy překonatelné leda bramborou, ale rozhodně ne semeny. Používám jen svůj materiál.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru