Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co se da počitat jako rekonstrukce?

Pokud zbouráte původní dům, je jedno jestli budete kopírovat původní základy nebo budete měnit půdorys. V každém případě po zbourání na pozemku žádná stavba není a musí se povolit jako nová. Pokud chcete zachovat přípojky, stačí v projektu zmínit, že se použijí stávající venkovní rozvody, pokud by se však i na nich mělo něco upravovat (změna dimenze, umístění, prodloužení apod.), tak to jsou stavební úpravy přípojek.

Z toho plyne:
1. ohlásit stavebnímu úřadu odstranění staveb
2. nechat si po odstranění napsat potvrzení pro katastr, že stavba je odstraněna
3. nechat stavby vymazat z katastru
4. udělat si projekt na nový domek (vč. vnitřních instalací)+ případné úpravy venkovních rozvodů; pokud bude zastavěná plocha RD do 150 m2, potom stačí územní souhlas + ohlášení stavby (lze spojit dohromady)nebo nad 150 m2 - územní + stavební řízení (lze vést současně.

Pokud byste chtěl tento proces obejít, a původní domek je do 150 m2, stejně byste musel podat ohlášení na stavební úpravy a předložit projekt, kde byste musel uvést, že stavbu jen opravujete a zachováte stávající rozměry stavby (aby na katastru nebylo něco jiného) a že nezbouráte stavbu až po základy, ale třeba jen obvodové zdi do 1m nad terén.

Nejlépe vám poradí na vašem stavebním úřadě, co úředník, to jiné požadavky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny