Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trouba

Není to normální. Ze školení techniků proopravy sporáků vím,že neexistuje metodika měření teploty v pečící troubě u zákazníka, v laboratorních podmínkách zkušebny to řeší každý výrobce vnitřním předpisem. Pro zjištění rozložení teploty v troubě u zákazníka nám školitel radil následující:
1) nízký pečící plech posypat tenkou, stejnoměrnou vrstvou hrubé mouky
2) na plný výkon ohřívat troubu tak dlouho,až mouka začne hnědnout
3) opticky posoudit,zda je zhnědnutí místně výrazné, oproti výrazně bílým, neupečeným místům. Je-li rozdíl "žlutá/hnědá", je to vpořádku. Je-li rozdíl až v poměru "bílá/černá", peče trouba nesouměrně.
Pokud je to rozmístěno "v předu bílá, vzadu černá", zkontrolovat a dorovnat nedolehavost dvířek.
Pokud je to "levá/pravá", zkontrolovat umístění spotřebiče (s ohledem na vnější ochlazování) a izolaci vnitřního pláště trouby. Dále změřit proud těles v porovnání s výkonem (zkrat v tělese - hřeje nepravidelně), případně vyjmout a na nehořlavé podložce přes regulátor ohřát a zkontrolovat teplotu na povrchu tělesa podle barvy - opticky.
U teplovzduchu se zadním kruhovým tělesem může být problém v chybně vylisovaném krycím plechu s otvory pro výdech teplého vzduchu (otřepy, nedolisované, zprohýbané).

Závěr: Pokud je to v záruce, provést si test s moukou a pak jej předvést servisnímu technikovi při reklamaci. Pokud to dříve nedělalo, spotřebič nebyl přemisťován a teď to dělá neplechu, vyměnit dolní těleso.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny