Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Povinné ručení a změna pojišťovny

Tento týden mi byl doručený dopis od AXA s informaci o výši povinného ručení na další období které mi začne v polovině května a výzvou k platbě ve výši 1549 Kč na další rok. Před rokem jsem přešel od GENERALI kde po mne chtěli na další rok 4160 Kč k AXA a tím jsem ušetřil 2611 Kč. AXA mi před rokem vyšla podle různých internetových srovnávačů povinného ručení nejlevněji. Nyní když si to po roce opět porovnám tak AXA už pro mne nejlevnější není i když stále ještě patří k těm levnějším. Nyní mi nejlevněji vychází Wüstenrot s roční platbou 1420 Kč kde by byla úspora oproti AXA pouze 129 Kč což není až tak velký rozdíl. Ve Wüstenrot by ale měla být 10% sleva pro stávající klienty a tak nevím zda to platí i v případě, že mám u Wüstenrot hypoteční banka běžný a spořící účet což by mi to povinné ručení asi snížilo ještě o 142 Kč.

Ta nějaká stovka dvě co bych na tom asi ušetřil není příliš mnoho, ale já se na to dívám i z celkového pohledu, že na tom povinném ručení bych toho příliš neušetřil, ale když se budu snažit šetřit na více různých věcech tak z těch ušetřených několik málo stovek na každé věci to může být dohromady za rok i třeba několik tisíc a to by už nějaký význam asi mohlo mít. Ušetřit se často dá nejen na povinném ručení, ale také např. na změně dodavatele elektřiny nebo plynu, na změně telefonního tarifu nebo operátora, na změně poskytovatele internetového připojení, na změně banky a některých dalších věcech.

Zajímá mne jaký máte kdo na to názor a zda v mým případě má význam opět po roce se tím zabývat a změnit pojišťovnu a přejít od AXA k Wüstenrot. Máte někdo nějaké konkrétní zkušenosti s povinným ručením od Wüstenrot?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No já bych rozhodně koukal na kvalitu, pojistka je hodně dobrá věc
Lífa 18.01.2016 19:24
Lífa
Dotaz z roku 2013. poslední
Karel04 18.01.2016 20:14
Karel04

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru