Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rtuťový teploměr

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu...Je možné, že se narušil lékařský rtuťový teploměr, když po naměření teploty rtuť jakoby podtlakem "sjede" během pár vteřin zpět na začátek nebo popř. ani rtuť sloupec po kontaktu s těl. teplotou vůbec nevystoupá? Po ponoření do vody konec teploměru stoupá vzhůru. Je vzduchová bublina přirozenou součástí teploměru? Mám strach, jestli nedošlo k úniku par, mám teploměr u postele a jsem těhotná...Moc vám děkuji předem za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jen pro zajímavost, kdesi jsem se dočetl, že soukromé vlastnictví tekuté rtuti je trestné, při náhod…
Zerozero 09.03.2013 23:51
Zerozero
Kovová rtuť působí silně projímavě, ale její pozření na vás následky nezanechá. Výrazně škodlivější… poslední
Jack 30.05.2013 21:17
Jack

Jen pro zajímavost, kdesi jsem se dočetl, že soukromé vlastnictví tekuté rtuti je trestné, při náhodném nálezu je povinnost nález ohlásit a odevzdat.::)
Hrát si se rtutí v krabičce od sardinek může mít vážné zdravotní následky. Ale přiznám se že kdysi jsem si s tím zablbnul taky. Vdechnutí par rtuti mimo jiné též poškozuje mozek. Tak teď nevím, nevím ....:-/

Kovová rtuť působí silně projímavě, ale její pozření na vás následky nezanechá. Výrazně škodlivější jsou její páry. Pracovníci "staré" spolanské elektrolýzy by mohli vyprávět - vlastně většinou už nemohli.
Aby se efekt projevil, musel by si dotyčný hrát s krabičkou sardinek denně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru