Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ukládání vany do lože z lepidla

Dobré dopoledne,
v několika předchozích tématech se řešilo, jak správně usazovat vanu. Chystám se na podobnou akci - nejsem příznivec lišt, takže vanu na nožičkách dorazím k obkladu a vzhledně :) zasilikonuji. No a předtím samozřejmě obestavím ytongem - ale o to mi teď nejde.

Ta moje vana v montážním návodu nepíše nic o potřebě ukládání do lože z lepidla. Z logiky věci to lepidlové lože nemůže uškodit, spíš se ale zeptám tak, jestli byste jej vy, práskaní stavitelé, použili vždy, i když výrobce o něm mlčí? Jedná se o standardní akrylátovou vanu za pár tisíc...

Díky za názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tím rozhodně nic nezkazíte. Nechat akrylátku stát jen na nožičkách bych nedoporučoval. Já jsem vanu…
Fortys 05.03.2013 10:08
Fortys
To vzhledné zasilikování bych chtěl vidět IMHO v nové koupelně by byly hezčí lišty, ale co jsem vid…
Moas 05.03.2013 12:21
Moas
Mám kolem vany tuhle lištu http://www.detalon.cz/produkty/stavebni-prvky/dila tacni-a-odlehcovaci-li… poslední
Fortys 05.03.2013 19:04
Fortys

Tím rozhodně nic nezkazíte. Nechat akrylátku stát jen na nožičkách bych nedoporučoval. Já jsem vanu podezdil takto. Pod dno vany jsem vyzdil sokl z cihel tak, aby mezi dnem vany a soklem zůstala mezera cca 5cm. Na sokl jsem jsem pak kydnul jemnou vápenocementovou maltu a vanu do ní vtlačil. Nic složitého. Přiznám se, že tomuto řešení předcházel jeden neúspěšný pokus kdy jsem se mezeru mezi vanou a soklem pokusil vyplnit pěnou. Nápad dobrý ale výsledek byl takový, že se vana zvedla o dva centimetry a to i přesto že byla plná vody. Udělal jsem si spíš ze srandy po obvodu vany rysku a ta do rána zmizela :-(. To vzhledné zasilikování bych chtěl vidět :-).

Mám kolem vany tuhle lištu http://www.detalon.cz/produkty/stavebni-prvky/dila tacni-a-odlehcovaci-listy-a-profily/schluter-dilex -as.aspx a i po 5 letech je stále pěkná. Je na ní sice pár drobných oděrek, ale to na vaně taky a podstatně větších. Tomu se s dětmi prostě nevyhnete. Stále je to ale podle mě hezčí a praktyčtější než silikon. Jinak k Vašemu dotazu jsem se už vyjádřil. Podezdít v každém případě bez ohledu na to co říká výrobce. Když ta vana praskne, což je bez podezdění pravděpodobné, co si na kom vezmete? Už jen při představě, že bych musel rozsekat znovu kupelnu, mi šediví vlasy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru