Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kam se starým sádrošem

Ave,
z rekonstrukce koupelny mi zbylo pár desítek (nebo možná stovek? nevážil jsem to) kilogramů sádrokartonu, poměrně roztříštěného na kousky (cca 20+40 cm) a tedy nevyužitelného a chci se jej zbavit.

- jsa poblíž Brna, obrátil jsem se na recyklační deponii Dufonev - tam mi odmítli SDK vzít (i když v seznamu odebíraných materiálů mají "stavební materiály na bázi sádry")
- na webu společnosti SAKO jsem našel sběrné středisko odpadů, které by mělo brát vše, ovšem ukázalo se, že i oni přestali SDK brát. SAKO mě odkázalo na společnost A.S.A.
- A.S.A. na mě mastí a s odpovědí na můj dotaz, jestli berou SDK, se neobtěžuje

Začínám už trochu chápat lidi, kteří odpad vyklopí u lesa vedle silnice. To je furt plná huba ekologie, mastnovlasové v batikovaných trikách se přivazují ke kuňkalkám obecným, ale když se člověk opravdu chce chovat ekologicky, tak jsou mu vrhány pod nohy jen klacky. Případně mu nezbyde než neustále rozšiřovat poloměr kruhu, v jehož středu se nachází a v němž hledá místo, kam odpad odvézt. Kvůli pár desítkám kg odpadu pak propálí benzín za stokoruny atp.

Pochopitelně nejsem prase a ten odpad jen tak do přírody nevyhodím. Jen nevím, co s ním. Mám ho nakouskovat do igelitek a při každém vyvážení popelnic tam jednu schovat? To mi přijde ponižující a předpokládám, že ani legální to není (je někde definované maximální množství takového materiálu, které lze bez postihu jednorázově do popelnice uložit?).

Kdybyste měl někdo nějakou myšlenku, nasdílejte, budu rád. Díky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny