Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozměr pneu ?

Mám na autě pneumatiky rozměru 195/65 R15 91T nyní si chci objednat nové, ale v číslování je malý rozdíl.
Je tam 195/65 R15 95 T XL.
Nevíte v čem je ten rozdíl a zda mohu tyto pláště použít?

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pozor na to!! Rychlostní index musí být dle TP nebo vyšší. Jen na zimní pneu může být o jednu třídu…
pařez 25.02.2013 19:13
pařez
když jsem stál u přechodu To se mi na vyšetřovacích orgánech líbí, jak na to jdou vědecky a jsou sc…
lesov. 25.02.2013 20:05
lesov.
Presne tak. 26.1.2013 do meho stojiciho auta narazil prives protijedouciho auta, kterymu to na ledu…
Schizo 26.02.2013 12:11
Schizo
Nejhorší jsou u pojišťoven cenové tabulky podle stáří auta a ne podle stavu. Maj prostě napsaný, jak…
Potkan007 26.02.2013 12:46
Potkan007
To máš pravdu. Já měl ukrutnej bezcennej vrak, jenom jsem čekal až skončí STK a pak jsem ho chtěl ne… poslední
manas 26.02.2013 13:39
manas

Pozor na to!! Rychlostní index musí být dle TP nebo vyšší. Jen na zimní pneu může být o jednu třídu níže, ale musí to být zřetelně označeno , např. Nálepkou v zorném poli řidiče. pokud si toho na STK všimnou, nemáte naději projít. Nedej bože když uděláte nehodu a budou to zkoumat, jde to za Vámi. když jsem boural ne vlastní vinou v loni, likvidátor měřil a kontroloval moje gumy. na můj dotaz proč , když jsem stál u přechodu a nehodu nezavinil, mě bylo řečeno, že to je kvůli odškodnění že jsem byl na pozemní komunikaci a když bych to neměl v pořádku mám smůlu a v nejlepším případě bych měl spoluúčast.

když jsem stál u přechodu

To se mi na vyšetřovacích orgánech líbí, jak na to jdou vědecky a jsou schopni použít i Teorii relativity, jen aby dokázali vinu každému, kdo může platit.
Na dráze jednou vypočítali strojvedoucímu, že na úseku 2km překročil rychlost o celý 1km/h a tím pádem dojel k "nechráněnému" přejezdu o několik vteřin dříve, čímž zavinil srážku s traktorem, který řídil hluchý a slepý traktorista. To, že vlak vyjel z výchozí stanice o 20min. později, do výpočtů nezahrnuli a ani to, že předpisově houkal. Zkrátka udělal chybu a za chyby se platí. :puff:

Presne tak. 26.1.2013 do meho stojiciho auta narazil prives protijedouciho auta, kterymu to na ledu ustrelilo. Od ridicovych dveri jsem mel servanej celej levej bok vcetne zmackanejch druhejch dveri a blatnuku.

Likvidator taky meril na MEM aute vzorek zimaku, prej jen pro poradek a nakonec meril mikrometrem tloustku laku na te poskozene strane ??

Na dotaz proc, jsem se dozvedel, ze dvere u ridice byly jiz strikany ( vedel jsem to, sam jsem je daval po koupi auta opravovat ) a ze tedy nepripada v uvahu oprava vymenou za nove ?? ::)

Neuveritelny, ja nic neudelal, jeste jsem se vyhejbal co to slo, na silnici jsem stal cca 30 cm, zbytek mimo vozovku astejne sem potrestanej, tim, ze auto musi na opravu a nejvic tim, ze je to 12 let starej pekac, dle pojistovny.
Nakonec zaplatili a dostatecne, ale ty nervy a neustaly dohady. Proc ma bejt v tyhle republice bitej i ten co nic nezavinil ??

Nejhorší jsou u pojišťoven cenové tabulky podle stáří auta a ne podle stavu. Maj prostě napsaný, jakou hodnotu má třeba zadní nárazník na Fabii 2001 (podle nich nejlépe skoro zápornou). Že má ta moje najeto pod 40 000 a je od začátku garážovaná neřeší, dostanu to samé, jako někdo s rozpadlým třikrát bouraným šrotem s 300 000 na tachometru, protože je to stejnej ročník.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...