Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak snížit spotřebu toyota corolla 1,4 vvti r.v. 2005

Přesně tak, jen si dovolím mírně polemizovat s tou zvýšenou spotřebou na základě spuštěné elektrovýbavy. Za ty roky jsem nezaznamenal zásadnější vliv svícení, klimatizace nebo ohřevu sedaček, vždy to bylo zvýšení o max. cca 0,5 l/100km.

Co je ale dle mých zkušeností zásadnější, je styl jízdy (alias "těžká noha," jak už tu bylo zmíněno). Se svým (celkem velkým) autem umím jezdit za 5,7 l/100km, ale když mu šlápnu za krk (přes 160km/h) nebo jedu hodně dynamicky (intenzivní akcelerace), tak spotřeba nemá problém vylézt až někam k 9-10 l/100km. Navíc z vlastní zkušenosti: jízda vyšší rychlostí, ale ustálenou, nemá na spotřebu moc velký vliv (u mně to dělá hlavně odpor vzduchu, motor je stále v relativně optimálních otáčkách).

Co se VVTi týká, tyhle motory jsou velmi dobré, proměnné časování ventilů umí i z malé kubatury dostat obstojný výkon ve velkém spektru otáček, ale fyzika se jednoduše odrbat nedá, takže svižná jízda má za následek (u takto malých motorů) i odpovídající apetit. edit: zvláště pak u celkem velké a těžké corolly. Tenhle motor je ideální spíše pro Yarise..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny