Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zatření řezu pracovní desky okolo dřezu, nosnost spoje stolařským "špalíkem"

Měním pracovní desku v kuchyni - zajímalo by mne čím řez desky pod dřezem přetřít aby při zatečení vody deska nebobtnala? Nad volně stojící myčku chci dát vestavnou troubu - dvě svislé desky okolo myčky, nad myčkou vodorovná deska na které bude trouba, nad troubou další vodorovná deska na které asi bude mikrovlnka. Svislé desky budou samozřejmě i okolo trouby. Celou polici zkolíkuji dřevěnými kolíky, předpokládám průměru 8 mm, tedy dvě vodorovné desky k těm svislým. Kolik kolíků mám na každé straně vodorovné desky použít - jaká je nosnost jednoho takového lepeného spoje?

Předmět Autor Datum
Počítej taky něco na "záda" té jakobyskříňky. Záda silně zlepší příčnou tuhost sestavy.
čumil_old 21.02.2013 17:08
čumil_old
zatřel bych to normálně bezbarvým silikonem, naneseš silikon, namočíš prsty do Jaru a rozetřeš na te…
paul 21.02.2013 17:10
paul
Se silikonem jsem počítal, ale bojím se že by se mohl oloupat, že do řezu desky nenasákne. Říkal jse…
Karel_ 22.02.2013 10:35
Karel_
nevím jak to vypadá, ale tendřezby se snad dal podsilikonovat po obvodu a voda se dál nedostane. Já…
paul 22.02.2013 11:01
paul
Díky, to je zajímavé. poslední
Karel_ 22.02.2013 12:36
Karel_
Na spojení u skříněk hlubokých 60 cm používá IKEA 4 kolíky a 2 stahovací mechanismy (také drží na st…
kejki 21.02.2013 22:05
kejki

Se silikonem jsem počítal, ale bojím se že by se mohl oloupat, že do řezu desky nenasákne. Říkal jsem si jestli to nejdříve nezatřít barvou, lakem, napouštěcí fermeží nebo něčím jiným aby dřevotříska ztratila savost a barva vytvořila ztvrdlý pevný okraj. Nevím.

nevím jak to vypadá, ale tendřezby se snad dal podsilikonovat po obvodu a voda se dál nedostane. Já mněnil také pracovní desku,dřez je sice mimo desku ale sousedí s hrano azačala se také nafukovat. Tak jsem vzal silikon, udělal na spoji housenku, není skoro vidět , a je po problému. Mohl jsem si to takto dovolit protože deska je o 1cm vyšší než hrana dřezu. Právě mnenapadlo,že by to mohlo stačit Dizperzním lepidlem. Udělá také film a je víse vcucávací jak silikon.

Na spojení u skříněk hlubokých 60 cm používá IKEA 4 kolíky a 2 stahovací mechanismy (také drží na střih). Ale trouba neleží na laminu, je na dvou L profilech aby mohl proudit vzduch. Ve dnu skříňky je vzadu díra do soklu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru