Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zateplení sdk

ahojte lidi, chtěl bych se jako laik optat na zateplení sdk podhledu. Rodiče mají dvoupatrový dům, z čehož to horní patro už je mírně zkosené, pak je to sdk stropem zaklopené a dvířky lze vylézt na půdu, kde se dá ještě postavit, střecha je klasická sedlová. Rodiče topí plynem a mají termostat v dolní části domu, úspornou teplotu mají 21 stupňů a denní 22. Dům je nezateplený, nejsou vyměněná okna, není fasáda, pohledem z půdy jsou pod střechou jen latě a tašky a celá půda luftuje. No a jde o to, že když se dole dotopí na 22stupňů, nahoře to leckdy ani nedotopí (topení nejsou celá teplá),kotel vypne, protože u termostatu už je to ok, no a i to málo tepla, co jim to "vytopí" nahoře, tak to uteče chodbou a nezateplenou střechou, v pokojích je v podstatě konstantní teplota 15,5 stupně. No a nejde mi o to, řešit to přesunem termostatu, to už by se vůbec nedoplatili, ale o to, jak vyřešit to zateplení. Jsou tam staré nezateplené sdk podhledy. Je lepší zateplit podlahu půdy? Položit nějaké vaty, nebo strhnout ze strany pokojů starý sdk, do něj dát nějakou vatu, fólii a tuto obložit novým sdk? Co je vhodnější? Lepší? Jaké materiály je vhodné použít? Tloušťku? Jak je to s plísněmi? Pak se také zeptám, jak je to v létě? Pod střechou je v současném stavu v létě velké vedro, pomůže nějak tepelná izolace paradoxně i tak, že nepustí ze střechy tolik tepla dovnitř? Moc Vám děkuji.

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zateplit je třeba na STUDENÉ STRANĚ, což je asi na půdě. Podle dalších podrobností lze navrhnout řeš… nový
milan.cukrar 07.02.2013 18:10
milan.cukrar
Pane Cukrari, dekuji za reakci. Nakonec se to opravdu bude muset dělat ze strany podhledů, protože s… nový
peta3 02.03.2013 18:07
peta3
Petře, nemůžete udělat schéma řezu stropu? Páč stále nějak nechápu Váš strop a podlahu střechy.., .. nový
milan.cukrar 02.03.2013 18:13
milan.cukrar
takto vypada rez 01b0e3c91a nový
peta3 02.03.2013 18:44
peta3
a můžeme se spojit on line? nový
milan.cukrar 02.03.2013 18:46
milan.cukrar
to co vypada jako drat v tom stropu je pojmenovane izolační rohože 2x50 asi mm, ale nevím, zda tam v… poslední
peta3 02.03.2013 18:48
peta3

Pane Cukrari, dekuji za reakci. Nakonec se to opravdu bude muset dělat ze strany podhledů, protože se nejedná o rovnou střechu, ale velkou část stropu tvoří zkosená střecha, kam se nelze z horní strany dostat. Mezi starým sdk a podlahou střechy je zhruba 10 cm. Poraďte mi prosím, jakou nejlepší izolaci v takové malé tloušťce tam narvat? Plus v ložnici bych to chtěl odhlučnit, zeď co sousedí se sousedy a ten podhled, četl jsem, že se to dá řešit určitou izolací a modrým? sadrokartonem. Jak je to potom s těmi kovovými věcmi, na které se to usazuje? Dělá se to klasicky? Nebo i ty musí být nějaké speciální? Aby nešířily hluk. Nevím, jestli jsem to napsal dobře. No děkuji za každou radu.

to co vypada jako drat v tom stropu je pojmenovane izolační rohože 2x50 asi mm, ale nevím, zda tam v reálu opravu jsou, nicméně podle projektu (nevím, zda byl tehdy dodržen, protože se v pár věcech - výplně otvorů apod - liší), dům je z 91roku. Nicméně jak je vidět, tak šikmá a svislá konstrukce žádnou izolaci nemají

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...