Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zásah do nosné zdi, žádost o stav.povolení

Jestli jsem to dobře pochopil tak byt je ve vašem vlastnictví. Pokud ano, tak se podívejte na prohlášení vlastníka budovy jak máte vymezené společné části domu. Je docela pravděpodobné, že nosná příčka uvnitř bytu společnou částí domu nebude. Pak žádné souhlasy 3/4 spoluvlasníků nepotřebujete, neboť podle §11 odst.5)zák. 72/1994 Sb., Jde-li o modernizaci, rekonstrukci, stavební úpravy 7a) a opravy společných částí domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu, postačuje souhlas tříčtvrtinové většiny všech vlastníků jednotek. Ustanovení zvláštních právních předpisů 7) tím nejsou dotčena.
Pokud společnou částí tato příčka je, tak souhlasy 3/4 všech vlastníků mít musíte a forma jejich opatření by měla být dána stanovami vašeho společenství vlastníků. Pokud to ve stanovách nemáte tak se řídíte vzorovými stanovami dle nařízení vlády 371/2004 Sb.,kterým se vydávají vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek
ve znění nařízení vlády č. 151/2006 Sb. Tam je uvedeno v části třetí článek VII. bod 3) písm d) že do výlučné působnosti shromáždění náleží rozhodování o změně účelu užívání stavby, změně stavby, jakož i o modernizaci, rekonstrukci, stavebních úpravách a opravách společných částí domu. V tom případě by měl soused pravdu a museli byste mít souhlas shromáždění. Druhá námitka je bezpředmětná a stavební úřad by jí měl zamítnout. Projektant má autorizaci a zodpovídá za své posouzení resp. za správnost, celistvost, úplnost a bezpečnost stavby provedené dle jím zpracované projektové dokumentace.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny