Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podlaha do vlhkého domu po staru bez betonu

Ahoj pracanti, s manželem jsme koupili dům ze smíšeného zdiva (kamen a cihla), který je momentálně celkem vlhký, jelikož x let neobývaný. Začali jsme rekonstrukcí podlah- byla zde stará prkenná a již ztrouchnivělá podlaha "na hlíně". Přemýšlíme že nepoužijeme klasicky beton, ale podlahu "po staru", aby vlhkost z betonu nešla do stěn (dům nelze odizolovat podřezáním, jelikož stojí z části ve svahu na skále a asi by ujel). Přemýšlíme že to uděláme zhruba takto: hlínu vykopeme cca do 30 cm hloubky, na to nějaký podklad /ipa? textilie?/, na to liapor- máte zkušenosti? , rošt z trámů a na to zřejmě osb desky a na ně dřevěnou podlahu. Poradíte prosím? Manžel udělá na domě vše téměř sám, ale podlahu "po staru" nikdy nikdo z nás neviděl dělat. Jak to udělat, aby podlaha nevlhla a ani dům netrpěl? Díky za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mohule, asi Vás nepotěším, ale začínáte špatně. Zřejmě si nalháváte. Kdo stanovil, že (dům nelze odi… poslední
milan.cukrar 20.01.2013 20:12
milan.cukrar

Mohule, asi Vás nepotěším, ale začínáte špatně. Zřejmě si nalháváte. Kdo stanovil, že (dům nelze odizolovat podřezáním, jelikož stojí z části ve svahu na skále a asi by ujel)? Uvědomte si, že budete mít neustále vlhko o domě. I když uděláte odvětrávanou podlahu, tak stěny budeou stále mokré. Ale na to jste se neptala.
Odvětrávaná podlaha je taková, ve které proudí vzduc a vlhkost odvání mimo domek. Jelikož pod podlahou prodí vzduch, muí být silně zaizolavána proti chladu. Doporučil bych Vám pozvat na místo odborníka z okolí, aby zjstil jak hodně je objekt vlhký na navrhl řešení. Klidně pozvěte více lidí.

ve stručnosti, do podlahy drenážní trubky, liapor vysypat a položit EPS alespoň 15cm, podlaha dle výběru možností..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru