Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zpožděné zhasnutí světla

Dobrý večer ,mám vypínač světla před vchodovými dveřmi na podestě a když za tmy odcházím tak zhasnu a scházím schody potmě než mne vezme pir čidlo venkovního světla.mám rozvody elektro kabelem ve zdi ,tudíž nemám možnost bez poškození fasády upravit zapojení na dva vypínače. hledám zpoždovací relé (něco podobného jako v autě)které bych vložil pod vypínač a po vypnutí by za cca 20 sekund zhaslo . relé CS3 tohle prý neumí, zpožděně zapne i vypne jen další zátěž . děkuji za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle fungovat asi nebude, potřebuje to nulák a ten ve vypínači možná nenajde :-). Použil bych relé…
mirektatra 13.01.2013 08:31
mirektatra
Koupil jsem multifunkčí relé bez nuly ,zapojil , s tlačítkem by to bylo OK ,ale s vypínačem to cyklu…
peru 17.01.2013 13:28
peru
Z vypínače se dá udělat tlačítko přidáním pružiny. Sejmout vrchní krytku vypínače a pod dotykovou pl… poslední
Pavel999 17.01.2013 13:53
Pavel999

Koupil jsem multifunkčí relé bez nuly ,zapojil , s tlačítkem by to bylo OK ,ale s vypínačem to cykluje ( bliká při doběhu časování a novém sepnutí ) vyměnil bych vypínač za tlačítko ,ale jde o lustrák (č5) a vyrábí se pak ještě 2xč6 , kombinace vypínač -tlačítko je nedostupná. takže pokud by někdo měl jiný nápad tak rád uvítám . za rady děkuji .

Z vypínače se dá udělat tlačítko přidáním pružiny. Sejmout vrchní krytku vypínače a pod dotykovou plošku přidat pružinu (originál je v "tom" tlačítku). Viz tlačítko stejného výrobce. U 2x5 nebo 6 vznikne potřebná kombinace.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru