Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s LCD TV SAMSUNG

Poraďte mi prosím. Mám LCD TV SAMSUNG series 5 a před 4 měsíci začal zlobit obraz. Svyslé pruhy. Tv je v záruce. Při reklamaci mi bylo sděleno, že se závada v servisu neprojevila. Přivezl jsem TV domů, zapl a po 2 dnech opět pruhy. Vzal jsem tedy videokameru, vše zdokumentoval a znovu odvezl do servisu. Předal i záznam z kamery jako důkaz, ale opět stejný verdikt. Závada se neprojevila. za 2 měsíce bude záruka na tv končit a já nevím jak donutit servis, aby se tím zabýval. Nechci vracet peníze, nebo novou televizi, chci jen to aby mi jí opravili a dalo se na ni koukat. Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Svislé pruhy je skutočne nedostatočný popis, presne takto sa prejavuje aj rušenie. Ak pruhy máš pri…
Joseph 06.01.2013 16:35
Joseph
Choď ho vyskúšať k susedovi a pruhy u neho nebudú.Neviem či to na lcd má nejaký vplyv ale ešte u sta…
Pete_r 10.01.2013 00:54
Pete_r
U starého TV bylo elektromagnetické vychylování paprsku, tam repro nebo silné magnety zkreslovaly ob… poslední
Karel_ 10.01.2013 09:56
Karel_

Svislé pruhy je skutočne nedostatočný popis, presne takto sa prejavuje aj rušenie.
Ak pruhy máš pri fyzicky odpojených všetkých vstupoch, keď je na obrazovke zobrazené menu, môže to byť aj rušenia zo sieťového rozvodu 230 V alebo rušenie nejakým vysielačom.
Vyskúšať predlžovačku zo zabudovaným odrušovacím členom alebo v inom objekte.

Ak aj tak budú pruhy, bola by to bez pochýb vada prístroja.

V iných prípadoch je potreba nájsť zdroj rušenia, nemusí byť vôbec v domácnosti alebo hľadať prístroj na trhu ktorému to nevadí ...

Choď ho vyskúšať k susedovi a pruhy u neho nebudú.Neviem či to na lcd má nejaký vplyv ale ešte u starého televízora mi zmizli farby keď som dal do jeho blízkosti reproduktorové sústavy.Proste magnetizmus.Ale myslím že "fleg" bude mať na 99% pravdu.
Napíš potom kde bola závada.

U starého TV bylo elektromagnetické vychylování paprsku, tam repro nebo silné magnety zkreslovaly obraz. Úplně nejhorší bylo když se zmagnetizovalo stínítko. Proto při zapnutí TV se krátce zapnula i odmagnetovávací cívka.
Mohla by to být zemní smyčka - stačí když TV je napájena z jedné zásuvky a zdroj signálu (PC, STB, DVD...) ze zásuvky jiné. Čím vzdálenější tím horší. Nebo z jiné fáze.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru