Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Měsíční spotřeba plynu

Čoveče, našetri si cca 200-litrov na 25cm oplášťovanie, výmena okien za izotremické trojsko, prípade stropy z podhľadu v interiéri zatepli na 5cm drevný rošt vloženým polystyrénom natavený z jednej strany alobalom prekrytý sadrokartónom. Spotreba ti klesne na 1/4-nu, to ti garantujem.


Mám chalupu 380m2 z obvodového muriva 45cm Ytong, opášťovanie 30cm fasádny nobasil, trojsklo, okná situované z južnej strany komplet plocha až k základom, z exteriéru sú metalické, sklopné žaluzie, krytálové kúrenie v celej stavbe aj v dvojgaráži, pričom sa mi zopne na 30 minút kotol raz za 24 hodín ak je vonku pod 5°C.


Na prízemí mi stačí okúriť spodok stavby na 22°C spustený mrazák, chladnička, varná kanvica, naaumulovaný 1.500l boiler teplej a úžitkovej vody s hadom napojený na Buderus, ktorý je v stred chalupy na schodisku vedúce do pivnice a vlastné poprďovanie, prípadne 36,5°C teplo z muskulatúry.

Ročne platím cca 350€ za energie, vrátane. Mám v kuchyni varnú dosku 50:50 indukcia a infra. Proti smradľavému plynu a jalovej spotrebe plynu "nebe a dudy". Na el. príkone 150W (ako jedna žiarovka) vrie voda v špeci hrncoch s obsahom 5l ako divá, až je mi divnô. Riady, panvice na smaženie, kastróle sú čisté, za tridsať rokov, ako nové z "Tuzexu".

Síce hore, na zateplenom podkroví je kosa, max.15°C v prípade, ak sa manuálne vypne izbový termostat druhého okruhu podlahového kúrenia napriek tomu, že tvorí vrstva izolačného nobasilu hrúbku 40cm medzi hranolmi + reflexná fólia, dosky, šindľe, vzduchová medzera medzi šindľami a z interiéru sadrokartónové dosky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny