Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stožár na střechu v památkové zóně.

Zdravím místní specialisty.

Měl bych takový dotaz, jak udělat vše tak, aby to pokud možno vyhovovalo liteře zákona a vahláškám, ale aby to zárověň splnilo moje požadavky.

Koupil jsem dům, není památkově chráněn, je však na kraji památkové zóny. Že dostanu nadiktovánu barvu a formu střešní krytiny, tvary a barvy oken a barvu domu, s tím počítám.

Jenže já jsem ITak, IT je mojím koníčkem a provozu malou čistě neziskovou síť (rodina, skauti) a k té bych to potřeboval připojit. Mě pouhé připojení k internetu (natož ADSL) rozhodně neuspokojí. Takže stožár na střechu, nejlépe tak kolem 2m (nad střechu) a 60mm tlustý. V budoucnu by na něm mohlo viset několik antén až do průměru paraboly 45cm, nebo obdobnými zařízeními, dost pravděpodobně né většími.

Což, by mi ovšem při středu s památkáři rozhodně neprošlo.

Na střeše je stořár s televizní anténou, zhruba stejně vysoký, jak já požaduji, má jen o něco menší průměr (asi 4cm, neměřil jsem). Jenže stožár stávající je uprostřed střechy, já bych ho rád na kraj. Bohužel ten dům je první v řadě a já bych ten stožár potřeboval právě na kraj na tu pohledovou stranu.

Je možné stožár udělat bez ohlášky/projektu? Že bych nechal zrealizovat projekt a jenom počítal s tím, že tam stožár bude a stožár následně přidělal?

Přes ulici stojí nově postavený dům s pečovatelskou službou (o dvě patry vyšší), na jehož střeše se ježí hnízdo antén kamerového systému městské policie.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny