Předmět Autor Datum
Dobrý den, osobně zkušenosti s touto izolací nemám. Dům jsem si nechal izolovat izolací CLIMATIZER P… nový
Foukaná izolace 04.01.2013 10:31
Foukaná izolace
Soused si nechal izolací izolux zateplit dům a do roka se mu začala dělat v domě plíseň. Pak je na… nový
sHpy00n 04.01.2013 11:02
sHpy00n
Já foukal IZOLUX minulý týden a zatím jsem spokojen. Aplikace svépomocí je sice trošku fyzicky nároč… nový
eReŠ 10.11.2013 08:37
eReŠ
Jak jste na tom s izolaci IZOLUX po 5 letech od aplikace? díky za info. uvažuji o něm. nový
dave1213 26.05.2018 14:08
dave1213
Dobrý den, nemůžete mně sdělit jméno popř.tel. na toho odborníka, který Vám radil s izolací moc děku… poslední
Eva13 04.06.2022 18:52
Eva13
Pokud se jedná o izolaci půdy, tak jakákoliv izolace má smysl. Starý dům, nechal jsem udělat na půdě… nový
Jan Fiala 26.05.2018 16:06
Jan Fiala

Dobrý den, osobně zkušenosti s touto izolací nemám. Dům jsem si nechal izolovat izolací CLIMATIZER PLUS a to z důvodu, vyšlo mě to levněji a hlavně jsem se bál plísně. Soused si nechal izolací izolux zateplit dům a do roka se mu začala dělat v domě plíseň.
Samozřejmě záleží jen na vás,ale já kdybych chtěl zas izolovat tak jedině CLIMATIZER PLUS.
http://www.nazeleno.cz/stavba/izolace/foukanou-izo laci-nevybirame-jen-podle-ceny-zalezi-predevsim-na -odbornosti-provedeni.aspx

Já foukal IZOLUX minulý týden a zatím jsem spokojen. Aplikace svépomocí je sice trošku fyzicky náročnější, ale ve třech lidech jsme za víkend nafoukali plochu 150m2 na výšku 60cm bez problémů. Máme pasivní dům a proto jsem dost opatrný jaký materiál dávat. Protože nejsem odborník tak jsem se raději radil s člověkem, který na toto téma praktikuje hodně přednášek a bylo mi sděleno, že by asi nedoporučil jako tzv "tlakovou izolaci" což znamená foukat někam do spár, mezi stěny nebo stropy, ale na volnou plochu je dobrá. Je to z důvodu, že v této izolaci se nacházi částice mikrotenu. Ten zabraňuje sesedavosti nebo slisování materiálu. Což je výhoda právě u volných ploch kde aplikujete menší množství. Pro porovnání např. na nafoukání 1m3 potřebujete cca 26kg Izoluxu nebo 55kg jiného výrobku, který daleko víc sesedá. Logicky tedy nižší pořizovací náklady. V dutinách kde jste omezeni výškou vrstvy by ovšem vlastnosti izolace mohly být o něco horší právě proto, že není tolik slisovaná.
Moudřejší o vlastní zkušenosti budu za rok :-) ale každopádně souhlasím s názorem, že pokud měl někdo plíseň na izolaci tak to není materiálem!

Pokud se jedná o izolaci půdy, tak jakákoliv izolace má smysl.
Starý dům, nechal jsem udělat na půdě 30cm Magmarelax (byla akce). V létě mnohem snesitelnější podmínky - teplo z půdy se nedostane do domu a v zimě naopak neuniká hromada tepla stropem ven.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru