Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moření dřeva a lakování

Zdravím, namořili jsme dvakrát stůl olejovým mořidlem. Teď ho chceme přetřít bezbarvým lakem. Vzhledem k tomu, že jde o jídelní stůl, vybrali jsme lak Balakryl Sportakryl (vodou ředitelný, akrylátový).
Jak dlouho je potřeba čekat mezi mořením a lakováním?
Díky, Jakub

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
olejové mořidlo Behandla z IKEA. Žádný návod u něj nebyl, takže nevíme, jak dlouho schne :-(
kuba von strasnice 23.12.2012 13:36
kuba von strasnice
Mě se to nějak nezdá. Olejové nátěry by se už asi neměly lakovat. Proto se olejové nátěry používají… poslední
Matyas xl 23.12.2012 15:59
Matyas xl

Mě se to nějak nezdá. Olejové nátěry by se už asi neměly lakovat. Proto se olejové nátěry používají pro venkovní prostředí, třeba verandy a tak, které se už nelakují. . Jestli můžu poradit, vem si kus vybroušeného dřeva, nabarvi to tím olejovým mořidlem a po úplném zaschnutí to nalakuj tím lakem. Prostě vyzkoušej co to udělá. Pokud se ti to bude zamlouvat a bude to dobrý , tak s tím udělěj celej stůl. V opačném případě to radši celé obruš a použíj lihové nebo vodové mořidlo. A ještě k těm vodou ředitelným lakům a barvám. Nikdy to nebude pěkné, pokud se povrch předem nepřipraví. To znamená dřevo natřít vodou nechat uschnout a do hladka přebrousit. Tohle si zopakovat tak 3x. Vlákna totiž po vodou naboptnají a i když to uschne, tak to zůstane hrbolaté.
S tím Sportakrylem jsem kdysi začínal a po pár pokusech letěl jak raketa. Stříkat se s tím nedalo, dělalo to bubliny a při nátěru se to nesteklo a byly vídět tahy štětcem. Prostě nejlepší je syntetika. Sice to dlouho schne a zapáchá to, ale da se s tím udělat i v domácích podmínkách pěkný povrch.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru