Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pračka stále napouští vodu

Dobrý den.

Včera se nám nějak porouchala pračka. Stalo se, že se nevypnulo napouštění a pračka napouštěla a napouštěla až voda začala vytékat horem, kam se dává prášek a aviváž. Jen díky včasnému zpozorování synem jsme navytopili sklep a na stropě byla jen mapa(bydlíme v přízemí). Když jsme pračku odpojili od proudu,stále napouštěla. Pomohlo až uzavření přívodu vody. Poté jsme již navolili program na vypouštění pračky a pračku vypustili. Co je ovšem divné, když jsmei poté zkoušeli prát, pračka fungovala normálně!

Nevíte někdo, kde je problém, nemáte někdo s tímto zkušenosti

Předem děkuji za vaše názory

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Electrolux Intuition: Moje potíž je, či teď už doufán byla trochu odlišná. Po doprání se v horem pl… nový
Electrolux Intuition 17.03.2022 19:57
Electrolux Intuition
Já měl zajímavější závadu. Pračka naopak nevypouštěla vodu. Vypucováno čerpadlo, filtr a stále nevyp… nový
Rce 17.03.2022 22:08
Rce
Údajně některým lidem mince nevratně poškodila buben. Důsledně kontrolovat kapsy... nový
ST 18.03.2022 08:19
ST
To se stává při pokusech o praní špinavých peněz. :) nový
Electrolux Intuition 18.03.2022 09:31
Electrolux Intuition
V padesátých letech by se ti to stát nemohlo. poslední
host 18.03.2022 11:25
host

Electrolux Intuition:

Moje potíž je, či teď už doufán byla trochu odlišná. Po doprání se v horem plnitelné, programem vypuštěné pračce začala hromadit voda. Po jejím vypuštění otvorem filtru se za nějakou dobu opět zaplnila, asi do výšky 10 cm od spodku bubnu, a to i přes vypnutí přívodu vody. Pak znovu, ještě jednou. Vypadalo to, že pračka vodu odněkud "vyrábí", napouštěcí ventil byl zavřen a přívodní hadice odpojena. Odpojil jsem tedy i vypouštěcí hadici ze zdi a zkusil profouknout. Šlo to ztěžka, ale nakonec silným profouknutím Rumcajsím dechem, hladina uvnitř zabublala. Vzal jsem na pomoc vysavač "Vodník", do bubnu nalil ocet a asi litr vody. Po delší chvíli na nejvyšší výkon vypouštěcí hadici na několikrát vysál. V nádobě vysavače se objevily asi 2 litry černé vody s menšími, ale četnými kusy černé amorfní hmoty. Další pokus o profouknutí vypouštěcí hadice vlastním dechem se podařil bez nejmenšího úsilí. Můj závěr tedy je ten, že bylo někde uvnitř za čerpadlem ucpáno vypouštění a voda se do bubnu vracela z hadic, kterými je čerpadlo nestačilo vytlačit do odpadu. Vypouštěcí sifon se zpětnou klapkou je ve výšce 50 cm od podlahy, délka hadice asi 1 metr.
Před chvílí pračka doprala na vyvářku, objektivně byla o hodně tišší a voda uvnitř se už nehromadí. Pračce je něco nad 10 let, bez zásahu jakéhokoli opraváře, kromě toho mého dnešního.

Předchozí pračka Bosch, kupovaná na začátku 90. let, u které se rozbilo tlačítko zapnutí a vypnutí přívodu proudu (ponecháno v pozici zapnuto a přelepeno páskou, aby nešlo zmáčknout), stále funguje na chalupě. Zapnutí a vypnutí probíhá zasunutím a vysunutím šňůry ze zásuvky...

Tato příhoda je sice mimo původní dotaz, ale snad někomu pomůže se stejným problémem.

Já měl zajímavější závadu. Pračka naopak nevypouštěla vodu. Vypucováno čerpadlo, filtr a stále nevypouštěla. I mocně jsem do vypouštěcí hadice fouknul z plných plic. Uvintř pračky krásné bubliny. Sakra, kde je to zacpané? Po rozebrání téměř půlky pračky do původního tvaru, v jakém rostla v lese, jsem našel v bubnu na vypouštěcí dírce pětikorunu, která fungovala jako klapka. Foukáním z venku se nadzvedla a pak přiklopila a zabránila odtoku vody. Když jsem pětikorunu vyjmul, stále to neodtejkalo. Zkrátím to, byla tam připravená ještě jedna pětikoruna :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru