Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení ISO Škoda Forman

Zdravím,
jsem v koncích, neví prosím někdo, co a jak patří ve Formanovi do ISO konektoru? Zapojoval jsem další 2 repráky na Fabii a bez problémů, ale s kamarádovým Formanem bojuju. Má to ISO z továrny, ale minulý majitel měl asi nějaké rádio se speciálním konektorem, které si vyndal, ale ustříhal kvůli němu dráty vedoucí do konektoru hodně hnusně hned několik centimetrů od konektoru, takže je vrácení do původního stavu nadlidský úkon. Nakonec jsem zvládnul dráty prodloužit a pomocí čokolády jsme se spojili jak barevně, tak tím, kam podle mě mají vést tak, jak si myslím, že by to mělo být OK. Vlastně jsem jen spojil stejné barvy. A ono nic. V tuhle chvíli jsem podle obrázku naměřil 12V stále mezi A4-8, mezi A7-8 nic a A6-8 po rozsvícení světel 12V. Tak jsme to překopali, "žlutý" (A6) jsem připojil do A7 s tím, že bude mít rádio funkční jen se zapnutými světly. Nastartoval, rozsvítil světla a rádio naběhlo (12V v A7-8 a A4-8), všechno fungovalo, ale zvuk nešel. Dospěl jsem k faktickému závěru, že kabely k oběma reproduktorům ve dveřích jsou přerušené (multimetrem - nebo jak tomu říkat, jsem zkusil vodivost, výsledek negativní u L + i - a P + i -). Přitáhl jsem 6 ohm reproduktor od věže, rádio povoluje 4 až 8 ohmů, připojili jsme to, nastartovali motor a zapli světla. I když se vlastně ze zapojení elektriky nic nezměnilo, tak rádio opět nefunguje. Všechny pojistky jsou OK. Kvůli prasáckému ustřížení kabelů to je vedené stylem "žlutý 12V kabel vedoucí z hlubin auta - čokoláda - 10cm kvalitní audio kabel - pájený spoj - pár cm původního kabelu a ISO konektor". Nic se nemůže dotknout, pečlivě jsem si vyhrál s izolačkou. 12V změřím mezi prvním kabelem z řady zapojení a zemí, změřím to tak ještě za čokoládou, ale ze strany konektoru, která jde do rádia je mrtvo. Rozebrali jsme to, přepájeli, psí kusy jsme s tím dělali, těch 12 V tam prostě nedostanu a nevím proč.
Co s tím teď? Auto si odvezl domů a budeme zase pokračovat, až budeme chytřejší. Budu opravdu rád za všechny rady.
[http://www.bucek.name/stranky/ruzne/zapojeni_konek toru/zapojeni/Autor%E1dia%20konektory/ISOAB.jpg]

Předmět Autor Datum
Schéma : http://www.chrudim2000.cz/tuning/interier/in_audio .html Původní dráty odpojit, vytrhat, z…
iconek 08.12.2012 01:22
iconek
Do moderních rádií jsou dráty - trvalé + Je proto, aby nevypadlo nastavení kanálů (poznáš, že je živ… poslední
Henessy 08.12.2012 15:36
Henessy

Do moderních rádií jsou dráty - trvalé + Je proto, aby nevypadlo nastavení kanálů (poznáš, že je živý i při vypnutí klíče
Spínaný + . je proto aby se zapnulo rádio jen se zapnutým zapalováním (klíček v I pozici spínací skříňky.
Mínus (asi černý)
Z rádia jde jeden drát většinou modrý a slouží jako výstupní + pro napájení antény, případně sepnutí zesilovače.
Trvalé a vypínatelné + (asi žlutý a červený) můžeš spojit a připojit k trvalému +, nebo přímo na baterii. Pak ti bude hrát rádio i bez klíčku ve skříňce.
Pokud pájíš, ISO konektor netřeba. Důkladně izolovat!!!! V autě tečou velké proudy a hrozí nebezpečí požáru!!!
Píšu asi, protože po "zásazích" může být barva jakákoli. Stačí žárovka a z ní dráty na vyzkoušení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru