Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akú zapalovaciu sviečku používať ku magneto zapalovaniu?

Mám na malotraktore motor zo skútra čz 175, a mám to prerobený na magneto zapalovanie - bez baterkové zapalovanie vid foto.Mám taký problém,že stále mi vybije sviečky - sviečka nedá iskru.Skúšal som už viac typov,ale nenašiel som taký čo by vydržal viac ako mesiac.Dal mi jeden známí starú ruskú sviečku to bola ešte asi najlepšia ale kvôli pokazeným závitom som to musel vymeniť.Aká typ sviešky by bola taká silnejšia popr kde by sa dalo kúpiť ruskú sviečku?
Za poradu Vám vopred ďakujem. S pozdravom.

Předmět Autor Datum
Nerozumím pojmu vybitá svíčka,typ zapalování by snad neměl mít vliv,tepelná hodnota by měla zůstat s…
miroslav 03.12.2012 22:51
miroslav
uměl bys vyfotit část vybité svíčky co je zastrčená v motoru? Je to šedé, černé, má to opálené elekt…
Henessy 04.12.2012 12:03
Henessy
Ako som to vybral z motoru bol to dosť čierné aj zaolejovaná a aj strední elektroda bola dosť čierná…
Gertian 04.12.2012 16:38
Gertian
[http://img62.imageshack.us/img62/7853/135463720201 3a.jpg] Budeš mít špatnou bohatost směsi. Uprav…
Henessy 04.12.2012 17:25
Henessy
Tak som to skušal,že vybral som sviečku z motora dal som do fajky a pritlačil som ku rebrá hlavy mot…
Gertian 04.12.2012 21:06
Gertian
Svíčka se nečistí drátěným kartáčem,na keramice izolátoru se vytvoří vodivý povlak z otěru kovu,svíč…
miroslav 04.12.2012 21:56
miroslav
Rozdíl mezi bateriovým zapalováním a magnetovým - Vzdálenost elektrod - magneto = 0,4 - 0,5 mm , bat… poslední
Henessy 04.12.2012 23:46
Henessy

uměl bys vyfotit část vybité svíčky co je zastrčená v motoru? Je to šedé, černé, má to opálené elektrody? Je zaolejovaná,příliš opotřebené elektrody, natavení elektrody, natavení střední elektroda? Z těchto příznaků jsme my diagnostici na dálku poradit.

Ako som to vybral z motoru bol to dosť čierné aj zaolejovaná a aj strední elektroda bola dosť čierná. Vyfotil by som to ale skúšal som to očistiť šmirglom a drotenou kefou, ale ani tak už nedal vôbec iskru.Sviečka bola použitá asi mesiac a koniec, a bola čistonová.Dal som tam novú sviečku a motor na tretí štartovanie naskočil - asi nasával tam veľa benzínu pri skúšanie naštartovania stou starou sviečkou.Potom už to ide bezproblematicky.Neviem že sa to súvisí stou problematikou zo sviečkou,ale mám aj taký problém s motorom,že keď sa zohreje nad 80 C tak sa zhasne a nedá sa naštartovať kým sa navychladne,ale vtedy keď som vybral sviečku a skúšal som to dal peknú veľkú iskru a po vychladenia motoru aj naštartoval motor.Známí mi povedali že to zhasnutia motoru pri zohriatí je zdôvou nedobrého nastavenia karburátoru a nedobrý je tam zmes.

[http://img62.imageshack.us/img62/7853/135463720201 3a.jpg]

Budeš mít špatnou bohatost směsi. Upravit přívěru vzduchu, nebo šroubkem bohatosti směsi. Zkus v noci nastartovat a podívat se, jestli ti někde neprobíjí kábel, nebo fajka. Potmě bys to uviděl- házelo by to jiskru na kostru. Preventivně to vyměň. Zkus taky upravit mezeru mezi elektrodami. Vermi svíčku, dej ji do fajky a opři o žebra hlavy válce. Musí házet jisktu.

Tak som to skušal,že vybral som sviečku z motora dal som do fajky a pritlačil som ku rebrá hlavy motoru a šlapal som na nakopávačku a nič.Na začiatku tam bola nejaká malá iskra a potom nič.Dal som do fajky novú sviečku a už hádzala iskry.Skúšal som to aj starou ruskou sviečkou aj tá iskrila dobre ale neviem to použivať lebo je tam závit pokazený a nechcem to silou zaskrutkovať do hlavy.Asi tá bohatnosť zmesi bude špatná ale kvôli tomu by odišla sviečka? Nemôže to byť,že magneto zapalovanie dá väčšie napätie ako kalsická cievka a to prebije izoláciu sviečky?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru