Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jemný potěr/nivelační potěr - 7mm

Ahoj všem,
potřebujeme zvednout finální beton v místnosti 5x5m o nějakých 7mm - je podle vás lepší to řešit samonivelačkou, která ale při takové tloušťce vychází poměrně draho, nebo jemným potěrem, např. cemix 020j - http://www.mpl-stavebniny.cz/beton-smes-cemix-020j 425-40-kg-p-8940.html?cPath=54_55, kdy na toto by pak přišla jen tenká stěrka, kterou by si nejspíš provedla firma pokládající PVC.. ?
nechával jsem určitou rezervu, protože jsem si nebyl jistý, jak rovný beton dokážeme udělat a do potřebné výše si dorovná pokladač nivelačkou, bohužel jsem si nějak zapomněl zjistit, kolik samonivelační potěry stojí - při těch 7mm mi to vyšlo jen 10k za materiál odhadem.
díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Řešil bych to nivelačkou. Spočítejte si všechny náklady okolo.
radek2 21.11.2012 17:01
radek2
pokud jde o náklady, vyhrál by to jemný potěr - když si vezmu, že v domě 9x13m jsme svépomocí udělal…
nemec 21.11.2012 22:46
nemec
Náklady nenáklady, pod PVC se dělá nivelačka vždy. Právě proto, aby byl povrch rovný a dokonale hlad…
sHpy00n 21.11.2012 23:40
sHpy00n
Firma, která dělá pokládku PVC a neprovádí finální stěrkování (vyrovnání) by mi byla podezřelá. Zdá… poslední
petr_s 22.11.2012 22:22
petr_s

pokud jde o náklady, vyhrál by to jemný potěr - když si vezmu, že v domě 9x13m jsme svépomocí udělali veškerý podlahy tzn. cca 8-9cm eps + 7-8cm armovaná mazanina za 20tis za veškerý materiál(bez dopravy), tak ta samonivelačka vyjde poměrně draho, kor když na tu si svépomocí rozhodně netroufneme a naskáče to ještě o práci firmy.
ale je to pod tenký lino, takže dám na vás, a zkusím najít někoho zručnýho - co mě zarazilo, tak např. nejmenovaný velkoobchod s PVC pokládku dělá, ale povrch, tedy stěrku, si neudělají.
ještě mi zkuste vysvtlit jednu věc, pokud víte - táta povrch zatáčí plastovým a nerezovým hladítkem, ale já bohužel ty nerovnosti nevidím, takže nejsem schopnej udělat rovnej povrch malou plochou hladítka. zkoušel jsem to větší polystyrenovou deskou - povrch byl sice pěkně rovnej, ale jakoby hrubej/suchej - nedokázal jsem to tou velkou plochou zatočit do hladkýho povrchu, jak to jde hladítkem. vadilo by to něčemu, nebo by se beton např. drolil?

Náklady nenáklady, pod PVC se dělá nivelačka vždy. Právě proto, aby byl povrch rovný a dokonale hladký. Podložky jako petex, či tyros, které se dříve pod lino dávaly se dnes už neužívají a PVC se pokládá, lepí přímo na vystěrkovaný beton.

Teď k tomu betonu. Beton se po stržení latí hladí výhradně dřevěným hladítkem protože je pevné a rovná povrch. Plastovým nikdy a nerezovým, když už to musí být, tak jen dlouhým. Čím větší hladítko, tím menší nebezpečí že opíše nerovnosti nebo se jím ty nerovnosti dokonce promačkají.

Firma, která dělá pokládku PVC a neprovádí finální stěrkování (vyrovnání) by mi byla podezřelá. Zdá se, že nechce převzít zodpovědnost za rovinnost podlahy. Rychle bych se poohlédl po jiné firmě. Každá podlahářská firma by to měla umět.
Osobně bych se přikláněl k nivelačce. Stejně se bude muset udělat na beton vyhlazovací stěrka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru