Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak udělat z komory ložnici - větrání

Dobrý den,
uvažujeme o rekonstrukci malého bytu 2+1 v panelovém domě. Rozměry pokojů jsou velmi malé a vzhledem k tomu, že jeden pokoj bude využívaný jako dětský pokoj, napadlo nás, že z komory bychom mohli udělat ložnici. Komora je umístěna na konci chodby mezi oběma pokoji, je bez oken, takže je tady problém, jak větrat.
Momentálně má komora přístup z chodby. Napadla nás tato řešení:
1. Nechat vchod do komory = ložnice z chodby a pro účely větrání ještě udělat do obýváku okno - větralo by se přes okno do obýváku a dveřmi z komory = ložnice do chodby. Okno by bylo volné bez skla a jen zakryté žaluziemi - je to dobré řešení?
2. Zazdít dveře do chodby a probourat stěnu do obýváku a větrání by tedy bylo pouze přes obývák. Jak vyřešit dveře? Místo dveří použít třeba jen žaluzie, aby místnost byla opticky oddělena a byl tam dostatečný přísun vzduchu? Nebo jiné řešení?
3. Větrací mřížka - kde? Byla by dostačující? Dveře nechat z chodby a nic nebourat?
Pokud máte někdo s přestavbou komory na ložnici zkušenost nebo máte nějaký nápad, jak je možné toto vyřešit, moc prosím o odpověď.
Děkuji,
Lenka

Předmět Autor Datum
Udělal bych variantu č.2, to jest zazdít dveře a propojit komoru s obývákem. Na oddělení bych použil… poslední
Prasak 08.11.2012 00:40
Prasak

Udělal bych variantu č.2, to jest zazdít dveře a propojit komoru s obývákem. Na oddělení bych použil třeba japonskou stěnu (posuvné látkové panely). Získáte tím nejen větrání, ale i denní světlo do ložnice.
Představa, že bych spal v kobce z variant 1 a 3 mě docela děsí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru