Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Montáž plastového okna do dřevěné stěny

Dobrý den,plánuji stavbu zastřešené terasy před domem,ale nevím jak do dřevěné stěny zamontovat plastové okno.Do zdiva se to jednoduše zapnění,ale do dřeva?? Mám udělat dřevěný rám a do něho okno přišroubovat? Jak se vůbec okna do dřeva montují? Díky za odpovědi a rady.

Předmět Autor Datum
Do dřeva rovněž prošroubovat, zapěnit a olištovat. Plastová okna se do dřeva nemontují. Tedy alespoň…
sHpy00n 30.10.2012 18:43
sHpy00n
Diky za odpoved,ja vim ze drevene okno by bylo moc hezke,ale jejich ceny a dostupnost je o trochu ji…
koala3 30.10.2012 23:17
koala3
Moc přesně ten rámeček nedělej. Kolem dokola je třeba nechat alespoň 5mm na pěnu. Pěna nejen drží, a…
sHpy00n 30.10.2012 23:38
sHpy00n
Diky za radu,takze u "plastaku" provrtat ram,a na primo prisroubovat srouby s podlozkamy do dreveneh… poslední
koala3 30.10.2012 23:58
koala3

Do dřeva rovněž prošroubovat, zapěnit a olištovat. Plastová okna se do dřeva nemontují. Tedy alespoň o tom nevím, nebudem-li se bavit o montovaných dřevopapundeklo domcích. Pokud někdo dělá poctivou dřevěnou konstrukcí, montuje i poctivá dřevěná okna.

Diky za odpoved,ja vim ze drevene okno by bylo moc hezke,ale jejich ceny a dostupnost je o trochu jina nez u plastovych.:-( Napadlo me ze by mozna sel udelat ze dreva presny ramecek okolo okna,vsadit do neho okno a provrtat v nekolika mistech ram a prosroubovat ho vruty do ramecku. Myslis ze by to bylo moc brutalni? Nebo klasicky plechovou kotvu a dotesnit(asi penou). Nikdy jsem okno nemontoval. Diky za rady.:-)

Moc přesně ten rámeček nedělej. Kolem dokola je třeba nechat alespoň 5mm na pěnu. Pěna nejen drží, ale i těsní. Kotvení dlouhými šrouby skrz rám okna. Ono se to dnes pomalu jinak nedělá. Plechové kotvy už se moc nepoužívají, z valné většiny tam valej turbošrouby.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru