Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Už máte nazuty zimní gumy?

Na zákon ti s dovolením hážu bobek. Zimní gumy (ano, ty s měkčí směsí) používám od svého prvního auta (nejprve firemní, následně soukromá). Jezdím hodně a kvůli pár tisícovkám nebudu riskovat zvýšené nebezpečí a možnost, že z manželky udělám vdovu a z dětí poloviční sirotky. Rozdíl v gumách je znát už v říjnu a listopadu.

A to poznal/uznal i tchán, který je "stará škola" a donedávna jezdil (v zimě velmi sporadicky) výlučně na letních - a to v oblasti, kde je sněhu jako šafránu.

Už jsem ti to psal jednou a napíšu to znova: na zjištění toho, jaký poměr siliky je v gumě použit, nestačí si na gumu šáhnout, ale je třeba si to vyzkoušet v praxi: zkus se někdy ráno (při teplotě pod 5°C, sucho a bez sněhu) rozjet s autem na 90km/h a pak zabrzdit na co nejkratší vzdálenosti napřed s letními a pak zimními gumami. Ten rozdíl měkkosti uvidíš na první pohled. Pokud nemáš v autě ABS, nedoporučuju s letními brzdit moc intenzivně/dlouho, protože bys mohl skončit ve škarpě. Takový pokus je k nezaplacení a garantuji ti, že okamžitě s těmi svými bludy přestaneš.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny