Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Autorádio ISO konektor zapojení

Dobrý dne mám dotaz.Na rádiu značky VDO typ cr231, jsou 2 konektory iso.Jeden na repro, druhý na napájení atd. Mám problém se zapojením toho napájení v autě je pouze kabel antény, a 2 kabely od skřínky z pojistkami a druhý nevím odkud a na tom rádiu které jsem našel po x letech v garáži je zapojené Viz obrázek . Nechápu proč jsou červený modrý a žlutý kabel spojené do jednoho. To znamená že z rádia jdou 2 kabely První jsou ty spojený do ejdnoho,a druhý je černej kabel CO mám kam připojit? Zkoušel jsem to připojit ať sem dal černej k tomu od pojistek nebo na opak tak nic. JEn když byl černej spojenej s tim od pojistek tak se rozsvítilo radio ale jen dioda která bliká, Ale na rádiu se nerozsvítí displej nic.. Děkuji moc za rady co s tím. Už jsem vážně bezradnej.

http://img716.imageshack.us/img716/5567/isokonekto r.jpg"

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rádio může být napájeno třemi dráty. Jeden je na poaměť a je zapojen na živou pojistku, která nejde…
Henessy 24.10.2012 23:26
Henessy
Tak jsem dal do Google Zapojení ISO konektoru v autorádiu a vyplivlo to řadu . Jo a pokud chceš, aby… poslední
Henessy 24.10.2012 23:42
Henessy

Rádio může být napájeno třemi dráty. Jeden je na poaměť a je zapojen na živou pojistku, která nejde přes klíček, kvůli paměti nastavení rádia. Druhý jde na pojistku spínanou zapalovací skříňkou, aby rádio vyplo při vyndání klíčků a třetí může být od osvětlení vozidla, aby se displej rozzářil v noci, při rozsvícení světel. Z rádia může vést drát, který jde k anténnímu zesilovači, případně jako spínací proud k zesilovači hudby.

Tak jsem dal do Google Zapojení ISO konektoru v autorádiu a vyplivlo to řadu .
Jo a pokud chceš, aby ti rádio hrálo i při vyndaném klíčku a ještě svítilo, pak ty tři dráty Z rádia spojíš a přidrátuješ k jednomu drátu který je pořád pod proudem. Pokud tomu nerozumíš, tak ať ti to někdo udělá. Na rozdíl od elektřiny v bytě, teče v autě velký proud který dráty rozžhaví jako pájku do ruda.Pojišťovna požár od elektriky nehradí. Auta - 50W : 12V = 4.17A na rozdíl od bytu
50W : 230V = 0.22A . Proto použij tlustší drát.
Černý drát bývá zem a připojuje se na kostru.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru