Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příjem modulovaného dvb-t vysílání na chatě pomocí staré TV.

Dobrý den,

Po obnově TV parku u mě doma, mě zbyl starý set-top-box podporující normu mpeg2, TV a VCR Scartem (2x scart), dále pak VHS Video s 2x scart, a stará analogová TV Tesla pouze s antenní zdířkou, napadlo mě toto nepotřebné nářadí využít na chatě, kde mám anténu, slyšel jsem že lze tyto přístoje dohromady zapojit ke sledování modulovaného DVB-T vysílání. Prý nevadí že ten stp nemá modulátor pro staré tv, dá se k tomu využít modulátor VHS videa, jen nevím jak tyto přístroje přesně propojit, nejprve jsem s úspěchem zapojil VHS video se starou TV pomocí antenní propojky a naladil videokanál, dál ale nevím. Předpokládám že antenní kabel musí jít prvně do digitálního tuneru v STP a pak SCARTEM do VHS, z VHS pak tou antenní propojkou do vstupu TV? Prý by to mělo jít, mohl byste mi někdo poslat schéma tohoto zapojení, nebo popsat, + jak naladit modulované DVB-T vysílaní na tomto zapojení, nepotřebných kabelů SCART a anténních propojek mám doma dost. Prý by to mělo určitě jít, díky za rady.

Předmět Autor Datum
Anténu do set top boxu - Scartem do videa, z videa anténním drátem do televize.Televize už video vid…
Henessy 22.10.2012 17:06
Henessy
Dobrý den, tak to nepůjde, buď modulátor v DVB-T nebo VHS s anténním výstupem - to staré VHS měly. T…
Pavel999 22.10.2012 17:09
Pavel999
Co nepůjde? Vždyť tazatel píše že televizi s videem má propojenou pomocí anténního výstupu a vstupu…
Henessy 22.10.2012 17:31
Henessy
Tak pánové, omlouvám se, už je to jasné, člověk po 17 letech teprve zjišťuje všechny funkce na videu… poslední
Vraspír 22.10.2012 18:14
Vraspír

Anténu do set top boxu - Scartem do videa, z videa anténním drátem do televize.Televize už video vidí, tak pusť ladění videa až se ti nahodí obraz set top boxu ( logo, nebo přímo obraz). Pokud to nejde , Set top box si nalaď na jiném televizoru, pak by video mělo vidět přímo program.Používal jsem to na stařičké Toshibě a nebyl problém. (Teď už se dá za 100,- koupit televize i se scartem, tak jsem telku uložil k Atari.:-D)

Dobrý den,
tak to nepůjde, buď modulátor v DVB-T nebo VHS s anténním výstupem - to staré VHS měly. To znamená, že VHS supluje modulátor v DVB-T. Má-li VHS antenní výstup je potřeba naladit VHS na televizi a na DVB-T standardně přepínat kanály. DVB-T / VHS = SCART/SCART

Pavel

Co nepůjde? Vždyť tazatel píše že televizi s videem má propojenou pomocí anténního výstupu a vstupu Televizi propojí scartem s Set - top boxem . Na videu musí příjem STB naladit, najít. Pokud má video více vstupů , najít ten pravý.(většinou 2 scart a jeden cinch. No a že programy bude přepínat pouze na STB je jasné.

Tak pánové, omlouvám se, už je to jasné, člověk po 17 letech teprve zjišťuje všechny funkce na videu, mám taky stařičkou Toshibu z roku 1995 myslim model VT-E31 nebo tak nějak, a ono to funguje, dokonce bych řekl že z dálky člověk nepozná že je to zmodulovano do analogu, samozřejmě že ale rozdíl tam je, útlum signálu není tak velký, skoro nepozorovatelný řekl bych a přepínání programů a funkcí možná rychlejší než přes samotný STP, ale to je možná zdání, díky moc za rady

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru