Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou skladbu podlahy ?

Dobrý den.Potřebuju poradit jakou zvolit nejlepší skladbu podlahy ve starém dome.Dům je neizolovaný a na podřezání nejsou finance a asi by to ani nešlo,protože zdivo je mix kámen-cihla.Po odstranění staré podlahy mám prostor pouze 13cm na celkovou tlouštku podlahy protože půlka místnosti je podsklepená a už jsem na betonových překladech.V druhé polovině můžu jít klidně níž-podklad udusaná hlína. (stará podlaha byla dřevěná,ted tam chci beton) Děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Když chcete beton, tak možnosti nejsou, v nepodsklepené části vybrat ještě pár cm na podkladní beton… poslední
kejki 17.10.2012 01:13
kejki

Když chcete beton, tak možnosti nejsou, v nepodsklepené části vybrat ještě pár cm na podkladní beton, cca 6 cm, srovnat překlady sklepa. Natáhnout hydroizolaci, navařit a svařit. vejde se vám tam 5 cm podlahového polystyrenu, separační folie a betonová deska navrch. Navozíte si do baráku hektolitr vody a nedejbože ho rychle přikryjete linem. U zdí se izolace vytahuje nahoru, ořízne se až s konečnou rovinou, kdyby se to podbourávalo, tak se dá napojit a hlavně, podlaha nepotáhne vlhko ze zdí.
Tímhle se zamezí odpařování vody z podlahy a podle situace to může ještě víc zatížit vlhkostí stěny. Ale dělá se to tak. Nikdy není čas(a peníze) udělat to dobře, ale vždycky se najde čas to předělat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru