Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký systém zvolit u LPG ?

Já spotřebu počítám jinak - vždy beru plnou nádrž a zároveň vždy vynuluju počítadlo kilometrů. Po dalším doplnění letmo propočítám cenu za kilometr (asi 1,5Kč), samotnou spotřebu neřeším. Odhadem asi tak 8,5 litrů. Pokud máš palubní počítač, tak ten nadále ukazuje spotřebu, ale ekvivalentně benzínu.
Zatím jsem ještě nikdy nevyjel nádrž až do konce, vždy tankuju zavčas. Mám odhad asi na 450km, víc jsem ještě nezkoušel. Nádrž mám toroid.

Ke spokojenosti si počkej na to, jak se to bude chovat v zimě v mrazech. Protože dlouho trvalo, než to přeplo na plyn (musí se to zahřát) a já tím pádem protočil dost benzínu, tak mi to v servise kapánek upravili a snížili přepínací teplotu (původně 20°C). Takže když mi to přepne, auto trochu škubne, tedy když je zima. Předtím to jsem to taky skoro nepoznal.
Ale já tam měl ještě jeden problém a to ten, že když byla opravdu zima (pod -10°C), tak auto na plyn přeplo až po nějakých 15 kilometrech. Údajně to byla chybka toto LPG systému, takže to (opět údajně, nebyl jsem u toho) vyřešili přesunutím čidla teploty někam jinam a právě tím snížením teploty přepnutí z benzínu na plyn. Čekám na mrazy, abych viděl, jak se to bude chovat. Jinak v létě bez problémů.

Suma sumárum - superlativy si nech až po zimě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny