Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký systém zvolit u LPG ?

Emise na LPG dělají jen tam, kde jim to úřad povolí, dělá se to na stejném přístroji jako emise na benzin, to auto vlastně projde tou emisní zkouškou dvakrát za sebou, jednou jede motor na benzin a podruhé jede na LPG. Proto je cena dvojnásobná. Většinou když si zavolánte na konkrétní STK, tak vám doporučej, kde si máte udělat emise na LPG, pokud je sami nedělají.
Jednou za rok se má dělat revize LPG, ale platnost této revize se defakto kontroluje jen na STK, takže stačí nechat udělat tu revizi LPG jednou za dva roky před STK, většinou to dělají tam, kde dělají emise na LPG. Spočívá to v tom, že přiblíží ruční detektor plynu k nádrži a rozvodu LPG a buď něco zachytí jako únik LPG nebo ne. Pokud nemají ten přístroj, tak to dělají tím, že spoje lozvodu potřou mýdlovou vodou a koukaj, jestli to dělá bublinky. Nikdy mi žádný únik nezachytili, stálo mě to vždy 200 Kč, ať to bylo přístrojem nebo tou mýdlovou vodou, platnost té revize je jeden rok.
Tlaková nádrž na LPG má platnost tlakové zkoušky 10 let a po 10 letech se musí vyměnit, což je asi ta největší investice, protože ceny jsou na 6000 Kč.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny