Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna okenních skel za dvojitá

Rád bych získal nějaké zkušenosti o firmě Tospur nebo o jiné, která je schopna přední sklo vyměnit za zdvojené. Mám velmi zachovalá zdvojená dřevěná okna dobře utěsněná a taky trochu problém s hlukem z ulice. Nechce se mně ale bezhlavě menit stávající okna za plastová. Proto bych chtěl Váš názor a zkušenosti s výměnou vnějších slel za dvojskla. Cenově by to mělo být výhodnější a taky odpadá svinčík, který při výměně oken vždy nějaký je. Děkuji za každou zkušenost a názor.

Předmět Autor Datum
To bych měl spíš otázku na zamyšlení: vyplatí se pořídit dvojsklo do starého rámu? Na chatě jsem sic…
07v 16.10.2012 18:13
07v
Specializované firmy s přídavnými lištami se mi zdají drahé, soused to udělal na okně do ulice a je… poslední
kejki 17.10.2012 01:02
kejki

To bych měl spíš otázku na zamyšlení: vyplatí se pořídit dvojsklo do starého rámu? Na chatě jsem sice toto samé taky udělal, ale úsporu vidím spíš jen v udržení tepla. Co se týká tepelného mostu přes starý rám okna, to raději ponechám bez komentáře, tím to výměna skla nezachrání. Pokud plánujete vyloženě jenom omezit hluk a stávající okna Vám nevadí ( ale tepelný odpor musí mít pekelný) zkusil bych se podívat po speciálních fóliích, která ten hluk dokáží ztlumit ( vždy ne úplně). Z vlastní zkušenosti však doporučuju vyměnit okno celé, jelikož v obývacím pokoji sem měl také ( alespoň dle mého) dobře těsnící dřevěné zdvojené okno, ale termostat mi neusále spínal plynový kotel co cca 30minut a vždy dotápěl na nastavených 24°C. Po výměně za 5-ti komorový systém ( a ohlídání detailů při osazení) mi termostat spíná 1x za dvě hodiny a dotápí na 20°C. "Tepelná pohoda" v místnosti přitom zůstává stejná, řekl bych dokonce lepší než před starými okny.

Specializované firmy s přídavnými lištami se mi zdají drahé, soused to udělal na okně do ulice a je to znát. Ale dělal také drážky a dával do nich silikonové těsnění pro utěsnění rámů. To se u špaletových dělá na vnitřních křídlech. Hlukový účinek patentované folie bude jistě stejně úžasný, jako skutečnost, že při topení na 20°spíná kotel méně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru