Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Voda na chate a zahrade

Nazdar,
Rozmyslam nad tym,z e si na chate vybudujem rozvod vody aj v chatke, nie len na pozemku. Na pozemnku mam zatial len studnu, do tej pojde hento: http://www.stavbaeu.sk/zahradna-technika/extol/cer padla/extol-craft-cerpadlo-membranove-hlbinne-pono rne-600w-dlzka-kabla-10m-414175 . Povodne som chcel len na zapnutie do zasuvky, pripadne spravit na casove hodiny nejaku automatiku na zavlazovanie cez dierkovanu podmokovu hadicu. To nie je podstatne. Proste cerpadlo planujem take. Avsak, uvazujem aj nad moznostou,ze za cerpadlo namontujem toto: http://www.stavbaeu.sk/akcia-wilo-2012/cerpadla/wi lo-brio-2000-mt-prietokovy-spinac-s-manometrom-286 5609 .Je to jednotka, ktora spina cerpadlo podla odberu. Sikovna vec, pouzivame to aj v robote pri montazi zavlazovacich systemov.
Takze rozmyslam ze spravim system s tym briom. Potom by som dal do chatky prietokovy ohrievac na umyvanie ruk. No a na ten sa vztahuje moja otazka. Co sa robi s takym ohrievacom cez zimu ? Je mi jasne, ze kompletne rozvody vody az po studnu treba na zimu vypustit, to je jasna vec, ale neviem ci sa prietokovy ohrievac da vypustit, alebo ako sa vlastne na zimu osetruje. V chatke je vzdy teplota pod nulou, kedze cez zimu sa tam takmer nechodi. Rozvody by som asi spravil z PE a takych tych srubovacich spojok, kedze nemam zvaracku na plast. Vedel by som pozicat, ale bola by to dzubacka si myslim. Ale to tiez nie je podstatne.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Najbežnejší prietokový ohrievač je plastové teleso/niečo ako doska/, so systémom kanálikov o priemer…
Joseph 07.10.2012 10:49
Joseph
Kolega myslí přímoohřevný průtokový ohřívač. Já bych doporučil průtokový ohřívač se zásobníkem (cca… poslední
mirektatra 07.10.2012 11:03
mirektatra

Najbežnejší prietokový ohrievač je plastové teleso/niečo ako doska/, so systémom kanálikov o priemere cca 6-7 mm. Vypustitť sa to temer nedá. Ponechané naplnené vodou a v mraze, hmmm, asi na jar by si kupoval nový.

Vzhľadom k tomu, že montáž a demontáž je extrémne jednoduchá, predstavuje to uvoľniť 2 ks prevlečných matíc, nevidím dôvod prečo to proste nedemontovať a nevziať preč. Hmotnosť je mizivá, cca 1 kg.

Kolega myslí přímoohřevný průtokový ohřívač. Já bych doporučil průtokový ohřívač se zásobníkem (cca 5 litrů), určený pro malé odběry vody do umývadla a dřezu. Má oproti předchozímu výhodu v malém okamžitém elektrickém příkonu (asi jako varná konvice) a po vytažení ze zásuvky se vypustí odpojením hadic a u spodního provedení (pod umývadlo) ještě vyháknutím z držáku a obrácením dnem vzhůru. Jednoduché, ale po třech letech vyměnit i těsnění převlečné matky, které časté rozebírání a vyschnutí nemá moc rádo a poškodí se.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru