Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vestavěná myčka

ahoj lidi, mám starou linku a rozhodl jsem se ženu obdarovat myčkou,
lze instalovat myčku (asi tu vestavěnou) do starý linky, ve které se to pak celé zavře klasickýma dvířkama,
jakoby bych to vložil tam, kde jet teď nádobí, musí se to nějak ukotvovat, je tam nějaké nebezpečí? jde to vůbec? Linka fungl nová se bude dělat až v horizontu 3 let,tak bych to chtěl nějak prozatimně vyřešit takto.Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pánové, řekl bych, že ve většině případů zde řešíte nepodstatné prkotiny. Jediná důležitá informace…
rokator 03.10.2012 09:37
rokator
Za rady děkuji. Včera jsem to všechno měřil a samozřejmě naprosto naivně jsem se domníval, že se to…
sobik0 03.10.2012 09:55
sobik0
Sifon pro přijení myčky, např.: [http://www.instalopokorny.cz/files/brno%20cr%20t10 16%5B1%5D.jpg]…
rokator 03.10.2012 11:07
rokator
tady je ventil např.
kpz3 03.10.2012 13:13
kpz3
Budeme teď rekonstruovat kuchyň v paneláku a v Oresi nám rozhodili náš návrh a teď máme nešikovně ro…
Longi1 17.12.2012 19:26
Longi1
Problém je odpad ze dřezu - ten musí být vyspádovaný a pokud má vést za myčkou, zřejmě se opravdu ne… poslední
Kurt 17.12.2012 21:59
Kurt

Pánové, řekl bych, že ve většině případů zde řešíte nepodstatné prkotiny. Jediná důležitá informace je, že je potřeba promyslet dvířka, jejichž vyvážení je důležité ke správné funkčnosti.

Vše ostatní je otázka vzhledu, což bych ani tak neřešil, jestliže za pár let bude komplet výměna stávající linky.

Takže - záleží na tom, jakou myčku máš. Některé se dají jen posadit do stávající skříňky, u většiny musíš skříňku vyhodit a místo ní postavit myčku. Správného vyvážení dvířek dosáhneš třeba tím, že koupíš ty nejlevnější dvířka, která na myčku namontuješ. Myčku vyrovnáš štelovacími šrouby.

Hlavní spíš je, aby sis dobře promyslel, jakou myčku si nyní pořídíš a jakou kuchyňskou linku si pořídíš za ty dva tři roky, aby sis ušetřil komplikace ve chvíli, kdy budeš dělat novou hezkou kuchyň.

Za rady děkuji. Včera jsem to všechno měřil a samozřejmě naprosto naivně jsem se domníval, že se to všechno vejde do linky (nejlépe pod dřez). Našel jsem si myčky na internetu a změřil si průměrné rozměry, no a je jasný, že se to nevejde do linky, kterou máme. Nakonec jsem vymyslel, že bych myčku mohl dát až na místo k oknu, kde je linka trochu odsazená od zdi s volným místem a že bych zrušil půlskříňku z části linky, aby se tam vešla už tedy volně stojící myčka. Poté jsem zjistil, že mi to zase nevychází o 15 cm, kvůli starému topení, myčka by se sice dala nainstalovat, ale nešla by plnohodnotně otvírat. Konečné řešení je to, že zruším celou spodní skříň, tam se usadí myčka a na ní bude pracovní deska. Většina myček mi nevycházela na výšku pod desku, ale u většiny případů se píše, že se dá sundat horní krytí myčky a tím ušetřit 2-3 cm, o které mi to nevychází. Vůbec nemám představu, jak to bude vypadat. Rozvody myčky budou vedle ve skříni, kde je odpad z umyvadla, tam se asi dá nějaký kloub? Aby myčka odcházela stejným odpadem jako umyvadla. Přívod vody je zde řešen tak, že zasekali vodu s kohoutkem do zdi a dlažek, ale koukal jsem pod linku a zdá se, že je tam ještě jeden původní rozvod uzavřený kohoutem, ze kterého pravděpodobně šla voda původně do kohoutku přímo na dřezu, tento přívod je určitě funkční, protože je vedený skrz zeď z koupelny a jde z něj voda do wc. Zvládnu to připojit jako laik? Nejsem moc kutil. Díky

Budeme teď rekonstruovat kuchyň v paneláku a v Oresi nám rozhodili náš návrh a teď máme nešikovně rozmístěné spotřebiče skrze vestavnou MYČKU.
Řekli nám, že v paneláku musí kvůli rozvodům nejdřív v cestě dřez a myčka až na konci, že se za ní nevlezou případné rozvody ke dřezu.
OTÁZKA: je to pravda? V případě užití hadic jako přívodu teplé a studené vody ke dřezu se hadice jako takové za vestavnou myčku nevlezou a dřez musí být vždy tedy předřazen myčce ??
Díky za radu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru