Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nautila nebo domácí vodárna?

Dobrý den potřebuju poradit ohledně dopravy pitné vody do domu.Mám studnu kopanou hloubka 3,5m výška hladiny je 1,2m,dopravní vzdálenost vody je 15m.V domě je umístěná vodárna pod schodama ale z důvodů hluku při sepnutí uvažuji o ponorném čerpadle (nautile),ale zase nevím jestli na Nautilu není malý vodní sloupec ve studni.Může mi někdo poradit třeba nejmenší typ Nautily jestli ji můžu postavit na vyštěrované dno atd,prostě jaký typ by se dal použít popřípadně nějakou opravdu velmi tichou domácí vodárnu?Díky za odpovědi

Předmět Autor Datum
Tchán má studnu 6 metrů hlubokou, nautilu zavěšenou na celním lanku metr nade dnem.Dopravuje vodu cc…
iconek 27.09.2012 23:09
iconek
Vzhledem k 1,2m hladiny, zdá se mi vhodnější sací čerpadlo. Nautila má být cca 1m nad dnem, celá pon… poslední
mirektatra 28.09.2012 07:48
mirektatra

Tchán má studnu 6 metrů hlubokou, nautilu zavěšenou na celním lanku metr nade dnem.Dopravuje vodu cca 20 metrů do kotelny do zásobníku 100l.Na zásobníku je namontován tlakový spínač a ten zapíná a vypíná nautilu.Její typ ti ale fakt neřeknu, akorát vím že je stará 18 let a po této době odešlo ložisko (či gufero) v motoru.Myslím že reklamovat nemělo cenu :-):-):-) .
Čerpadlo se vytáhlo, rozebralo, opravilo a frčí dál.

V parametrech čerpadla se hlavně koukni na výtlak a maximální dopravní vzdálenost.Víc ti neporadím, moc se v tom nevyznám.Jsem jen blbej elektrikář 8-)

V tvém případě tě asi ruší čerpadlo na vodárně.No, tímhle způsobem tě maximálně bude rušit cvakání tlakového spínače.

Vzhledem k 1,2m hladiny, zdá se mi vhodnější sací čerpadlo. Nautila má být cca 1m nad dnem, celá ponořená kvůli chlazení... Čerpadlo doporučuji s elektronikou a minimální zásobou vody - funguje tak, že trvale snímá tlak v systému a při jeho poklesu frekvenční měnič pomalu spustí elektromotor na otáčky, které jsou závislé na odběru vody. Když teče voda z baterie, neruší Tě (u tohoto typu velmi malý) hluk čerpadla.
Na typ čerpadla, cenu a servis, bych se obrátil do speciální prodejny (u nás Signa Pumpy), kde tomu rozumí a mají výběr, nikdy do Horního Bachu, jak jej s gustem označuje Filuta, kterého tímto srdečně zdravím :)).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru