Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Můžu v garáži topit v kamnech na dřevo?

Ahoj, potřeboval bych vědět, jestli se v garáži může topit v kamnech na dřevo. Teď je to ještě v pohodě, ale chtěl bych tam chodit i v zimě a bez topení mi po půl hodině začnou odpadávat končetiny:-D Nejjednodušší by bylo zatopit tam normálníma kamnama na dřevo. Ve sklepě je ještě máme schovaný a pro dřevo stačí zalízt za garáž a přinesu klacků kolik chci ( rostou tam stromy, z toho půlka je suchá:-D). Může se tam legálně topit? Je to normální řadovka v areálu garáží. Baráky jsou odtamtud poměrně daleko, takže bych je čoudem neotravoval, ale zajímalo by mě jestli mě třeba nemůžou zjebat flojdi až pojedou okolo, nebo když by si nějakej důchodce co nemá co dělat stěžoval. Dík!

Předmět Autor Datum
Řadovka v garážovém areálu? To tak max. el. přímotop. Jinak máš bohužel smůlu. V garáži nemá oheň co…
sHpy00n 24.09.2012 18:43
sHpy00n
Používat v souladu s kolaudací - garáž pro jedno vozidlo, není zvláště nebezpečné prostředí. Pokud V…
mirektatra 24.09.2012 20:57
mirektatra
Přímotop nevidím jako zrovna nejbezpečnější A nejlevnější.... :-|
RITCHI 24.09.2012 21:35
RITCHI
Přímotop nechci, navíc máme 7 garáží společnou elektriku a sousedi by mě asi zlynčovali až by viděli… poslední
Kung Fu Ježek 24.09.2012 21:56
Kung Fu Ježek

Řadovka v garážovém areálu? To tak max. el. přímotop. Jinak máš bohužel smůlu. V garáži nemá oheň co dělat. V tom ti nic nepomůže, ani kdyby byli hasiči o garáž vedle. Rozhodné je že stavba byla kolaudována jako garáž, krom toho že nemáš ani komín, na který by mimo jiné musela být revize.

Používat v souladu s kolaudací - garáž pro jedno vozidlo, není zvláště nebezpečné prostředí. Pokud Vám tam zkolaudují komín a pokud dodržíte odstupové vzdálenosti od hořlavých hmot, maximální povrchové teploty předmětů, výměnu vzduchu, pokud tam máte případné hořlaviny umístěny předepsaným způsobem a v povoleném maximálním množství a pokud splníte i další požadavky, proč byste tam nemohl topit v kamnech schváleného typu? :-)
P.S.: Přímotop v této souvislosti nevidím, jako zrovna nejbezpečnější :-(

Přímotop nechci, navíc máme 7 garáží společnou elektriku a sousedi by mě asi zlynčovali až by viděli účet :-D V garáži mám občas auto ( škodu 105:-) ) a jinak tam mám dílnu a opravuju motorky. Ale s tím zkolaudováním by to asi bylo složitý ne? Jakou bych mohl dostat pokutu, když bych to měl nelegálně a někdo by mě naprášil? Dva manici o kus vedle občas taky kouřej, jeden má garáž uprostřed areálu a rezatej komínek je vidět ze všech stran:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru