Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem system noFrost

Mraznička Bosch GSN29VW30 má system noFrost s ventilátorem a automatickým odmrazováním.Princip tohoto systemu u mrazničky mi není jasný.Ledničky se samoodmrazováním jsou běžné.Máte někdo s mražákem se systemem noFrost zkušenosti.

Předmět Autor Datum
Tohle jsem našel : Díky funkci NoFrost Jednou provždy odpadá nepříjemné a časově náročné ruční odmr…
iconek 16.09.2012 13:42
iconek
Ano,beznámrazový provoz spočívá v odstranění vlhkosti z mrazícího prostoru.Což se děje odsáváním ven…
strejdabob 16.09.2012 17:49
strejdabob
NoFrost můžu jenom doporučit, máme ledničku s mražákem a tímto systémem a ani v mrazáku, ani na zadn…
J.C. 20.09.2012 18:09
J.C.
Zdravím, některé systémy No frost, např. od Bosch jsou řešené výše popsaným způsobem + jakési chvilk… poslední
tr 20.09.2012 21:58
tr

Tohle jsem našel :

Díky funkci NoFrost Jednou provždy odpadá nepříjemné a časově náročné ruční odmrazování a odstraňování námrazy v mrazicího prostoru. Pomocí ventilátoru se vlhký teplý vzduch odvádí z vnitřního prostoru do centrálního výparníku. Tam se ochlazuje, vlhkost se na výparníku sráží jako jinovatka a pravidelně odtává. Studený suchý vzduch se ventilátorem rozvádí stejnoměrně do celého vnitřního prostoru. Voda z tající námrazy odtéká odtokovým kanálkem ven do záchytné misky nad kompresorem, odkud se odpaří.

.

Takže klasika akorát s ventilátorem.

Zdravím, některé systémy No frost, např. od Bosch jsou řešené výše popsaným způsobem + jakési chvilkové vyhřívání, takže námraza (vlastně kondenzace vhlkosti) je odstraněna.

My osobně ale vlastníme Bosch KGV33VW30S s ventilátorem v chladničce a systémem LOW Frost v mražáku (zapěněné chladící ústrojí pro minimalizaci tvorby námrazy). Námraza se sice tvoří, ale velmi ale velmi málo a lednice je ve třídě energie A++, což je super.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru